Eerste thuiswedstrijd van 2019 een topper

07 January 2019

Na de middagwedstrijd afgelopen zondag in en tegen Dordrecht, kan New Heroes Basketball aanstaande dinsdagavond de borst nat maken. Tegenstander is dan Landstede Zwolle, die afgelopen zondag in eigen huis tegen de 2e nederlaag dit seizoen aanliepen. De eerste nederlaag was tegen New Heroes, dat half december in Zwolle met 67-74 duidelijk de betere was. Williams en Oudendag kwamen in die wedstrijd tot 18 en 16 punten, waarbij Oudendag ook nog 9 rebounds onder de borden wegplukte.

Landstede Zwolle (15-2)
Na de nederlaag tegen New Heroes was afgelopen zondag ook ZZ Leiden te sterk voor de Zwollenaren. Ondanks weer sterk spel van Kajami-Keane (23p, 7reb, 7ass en 4 steals) was het toch ZZ Leiden die de Zwollenaren de 2e nederlaag van het seizoen toedienden.  De ruststand was 24-43, maar Olaf Schaftenaar zorgt er bijna alleen voor (5/6 driepunters) dat Zwolle tot 7 punten terug kan komen. De eindsprint komt te laat en de Leidenaren pakken de wedstrijd met 71-81. Niet echt reden tot paniek voor de ploeg van Herman van den Belt, maar men zal aanstaande dinsdag er zeker op gebrand zijn om die 3e nederlaag nog even uit te stellen.

New Heroes Den Bosch (12-3)
Na het verbreken van de winning streak door ZZ Leiden heeft New Heroes de draad weer opgepakt met een simpele overwinning op Dutch Windmills. Of dit weer de start is van een streak is nog te bezien, feit is wel dat de ploeg nog steeds prima draait en men elkaar blindelings kan vinden. Tegen Dordrecht kwam de ploeg geen moment in gevaar, mede door de sterke defensie die New Heroes toch elke wedstrijd op het parket legt. 

Tip-off is om 20:00 uur, tickets zijn hier verkrijgbaar. 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!