Een belangrijke wedstrijd in Zwolle

05 March 2019

Na de klassieker tegen ZZ Leiden staat de volgende topwedstrijd in de DBL alweer op de planning. New Heroes reist vandaag af naar het Landstede sportcentrum om het daar op te nemen tegen het sterke Landstede Basketbal.

Landstede Basketbal (21-4)
De Zwollenaren begonnen dit seizoen voortvarend. Tot begin december was de ploeg van Herman van den Belt met 13 wedstrijden ongeslagen in de DBL. Juist tegen de aankomende tegenstander, New Heroes, liep de ploeg de eerste averij op in de competitie. Met name in het 3e kwart (19-31) nam New Heroes destijds afstand van de thuisploeg en zodoende wist men de overwinning mee te nemen uit Zwolle. Het was het begin van een mindere periode voor Landstede. Direct daarna pakte men wel weer 2 overwinningen, maar de 3 wedstrijden daarna, tegen  ZZ Leiden, New Heroes en Dordrecht, werden alle 3 verloren. Vanaf dat moment zit er bij Landstede weer een stijgende lijn in en pakte men de winst in de laatste 6 wedstrijden. Afgelopen zaterdag liet Aris zien dat het een taaie tegenstander is, maar uiteindelijk was het toch Landstede dat de punten mee kon nemen. Dorsey-Walker kwam tot 25 punten en Noah Dahlman scoorde 18 punten en 9 rebounds.

New Heroes Basketball (18-6)
Vandaag kan het team weer laten zien wat ze in huis hebben tegen Landstede Basketbal. Ivica Skelin kan beschikken over een fitte selectie en gaf afgelopen zaterdag het volgende talent de kans om te wennen aan het grote werk. De 18 jarige Ids Rebergen, uitkomend voor het U21 team van New Heroes, mocht plaatsnemen op de bank om zo alvast wat meer ervaring op te doen. Tegen ZZ Leiden waren vooral Williams en Sherrill belangrijk voor de thuisploeg, maar Skelin zal zeker in dit soort wedstrijden meer spelers nodig hebben die boven zichzelf uitstijgen. New Heroes heeft dit seizoen al laten zien dat men het de Zwollenaren zeker lastig kan maken. De vraag is nu of New Heroes voor de 2e keer in staat is om een winning streak van Landstede af te stoppen.

Aanvang wedstrijd aanstaande donderdag in het Landstede Sportcentrum is 19.30 uur.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!