Op naar Zwolle!

12 December 2018

In de serie midweekse wedstrijden staat er deze donderdag een uitwedstrijd op het programma bij Landstede Basketbal. De club van Herman van den Belt heeft dit seizoen nog geen punten laten liggen en is derhalve een geduchte tegenstander in deze fase van de competitie. Landstede heeft met het aantrekken van guard Kajama-Keane een smaakmaker voor de DBL in huis gehaald. De Canadees, afkomstig van de Raptors 905 (G-League) is dit seizoen al goed voor 18,4 punten gemiddeld per wedstrijd.

Landstede Basketbal (13-0)
13 wedstrijden gespeeld, 13 gewonnen, het staat er echt. De Zwollenaren laten dit jaar zien, een stabiele ploeg te zijn. Met name het in huis kunnen houden van de vele spelers van het vorig seizoen, aangevuld met de klasse van Kaza Kajami- Keane, heeft de club geen windeieren gelegd.  Zo wonnen de Zwollenaren dit seizoen al 2x van Donar, en ook ZZ Leiden werd reeds aan de zegekar gebonden (82-87). Voor beide clubs zal dit de eerste keer zijn dat ze dit seizoen elkaar tegenkomen. In de voorbereiding werd er al wel tegen elkaar gespeeld, de laatste wedstrijd in Duiven werd destijds met 87-92 gewonnen door New Heroes.  

New Heroes Basketball (9-2)
Met 2 wedstrijden minder dan Landstede en Donar staat New Heroes op het moment op de 4e plek in de rangschikking. Echt een goed beeld geeft dat natuurlijk niet, feit is wel dat de Bosschenaren reeds 2 nederlagen achter hun naam hebben. Met Wessels en Williams weer terug op het veld krijgt de ploeg van Ivica Skelin eindelijk weer wat meer rotatie. Na het Europees avontuur pakte New Heroes Basketball een goede overwinning op Donar en mochten ook Apollo Amsterdam en BAL Weert eraan geloven. Er zal de ploeg alles aan gelegen zijn om Landstede van die 14e overwinning af te houden, al zal dat niet de eerste gedachte zijn bij de ploeg. De winst is noodzakelijk om de aansluiting te behouden en dat zal de insteek van de wedstrijd moeten worden. Bij New Heroes ontbreekt, zoals bekend, Steven Cook nog een paar weken. Zoals het er naar uitziet zal hij pas in 2019 weer zijn rentree maken in de ploeg.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!