New Heroes komt weer thuis

12 February 2019

Valentijnsdag. Een mooiere dag om weer thuis te komen en om tegen Aris Leeuwarden te spelen is bijna niet denkbaar. De Friezen hebben, met trots, het pompeblêd in hun logo verwerkt, wat op 14 februari natuurlijk helemaal tot zijn recht komt. Beide vorige ontmoetingen behaalde New Heroes een klinkende overwinning.

Aris Leeuwarden (7-16)
De meest in het oog springende overwinning van Aris Leeuwarden dit jaar is ongetwijfeld de winst op buurman Donar op 20 januari jongstleden. 3 kwarten lang was Aris heer en meester in het Kalverdijkje. Donar probeerde het nog wel in het laatste kwart (9-21) maar de opleving kwam veel te laat. Voor Aris Leeuwarden was Masterton trefzeker met 16 punten en was Kinney ook heel belangrijk met 14 punten en even zoveel rebounds. Met de komst van Craig Osaikhwuwuomwan (die voor de rest van dit seizoen door uw verslaggever Craig O. genoemd zal worden…) is Aris onder het bord weer een stuk sterker geworden. De 2.11 meter lange forward/center kwam, na een blessure en wat omzwervingen bij buitenlandse clubs, half december weer terug in het Kalverdijkje. Hij kwam in die 9 wedstrijden tot 7 punten en 7 rebounds gemiddeld. Aris kon de goede lijn na Donar niet helemaal doortrekken, er werd daarna verloren van Apollo Amsterdam, maar men pakte weer de winst tegen BAL. De laatste wedstrijd tegen Leiden werd ook verloren (91-64), maar dat mag geen schande zijn voor de ploeg van Tony van den Bosch.


New Heroes Basketball (17-5)
De afgelopen periode is zeker geen gemakkelijke geweest voor New Heroes. Uit tegen Donar werd ongelukkig verloren, waarna het team ook in Amsterdam tegen een nederlaag aanliep. De midweekse wedstrijd tegen Den Helder werd daarna overtuigend met 55-88 gewonnen en afgelopen zondag had New Heroes tegen Basketball Academie Limburg een verlenging nodig om de winst uit het vuur te slepen. De ploeg is het hele seizoen zoekende naar het juiste ritme, bezig met het inpassen van spelers of niet compleet (op dit moment staat Sherrill weer aan de kant), waardoor sommige wedstrijden anders uitpakken dan verwacht. Er is nog genoeg tijd tot de play-offs beginnen, en nu Graham en Taylor bij de groep zijn, zal er een inhaalslag gemaakt worden. Beide aanwinsten laten zien dat ze schutters pur sang zijn. Graham scoorde in zijn 3 wedstrijden 18 punten gemiddeld en Taylor kwam in zijn 5 wedstrijden gemiddeld tot 16 punten. Absolute topschutter dit seizoen bij New Heroes is Jonathon Williams. Hij kwam in 19 wedstrijden reeds tot 317 punten, gevolgd op gepaste afstand door Sherrill met 230 punten in 20 wedstrijden.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!