Aris Leeuwarden eerste tegenstander in het nieuwe jaar

04 January 2018

Eerste week januari, de competitie wordt eindelijk weer hervat. Nadat we, als fans van New Heroes, in het 1ste deel van de competitie niet echt verwend zijn m.b.t de thuiswedstrijden is het helaas nog even doorbijten tot onze helden weer in de Maaspoort te bewonderen zijn. New Heroes begint 2018 namelijk met 3 uitwedstrijden (2x competitie en 1x beker) maar daarna volgen dan toch die reeks thuiswedstrijden waar iedereen zo naar uitkijkt. Maar eerst dus een uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden.

Aris Leeuwarden (5-8)
Aris is bezig aan een goed seizoen en is zeker een belangrijke kandidaat voor een plek in de play-offs. Hoewel de laatste wedstrijd tegen Rotterdam verloren ging, en ze misschien daardoor even de aansluiting verloren voor plek 5, is de ploeg van coach Tony van den Bosch zeker in staat om dit jaar rond die plek te eindigen. Met het aantrekken van Jeroen van der List heeft men ook wat meer power onder de borden en met de goed scorende Emile Blackman (17.7p gemiddeld) blijft Aris altijd een geduchte tegenstander.

New Heroes Den Bosch (8-3)
Met nog maar 11 gespeelde wedstrijden in het eerste deel van dit seizoen staat New Heroes, na de winst op Zwolle net voor kerst, op een mooie 3e plaats. Met de thuiswedstrijden (en dus thuisvoordeel) in het vooruitzicht is er zeker kans op nog meer. De vorige wedstrijd tegen Aris werd thuis overtuigend met 88-47 gewonnen. Het was het debuut voor Norbert Thelissen (2 pnt in 7 min.) in de hoofdmacht en de wedstrijd waarin Nick Oudendag maar liefst 13 rebounds uit de lucht plukte. Het zal er de ploeg alles aan gelegen zijn om in het hoge noorden de flow van voor de kerst weer terug te vinden en zo met veel vertrouwen de competitie weer aan te gaan.

Meteen hierna volgt een uitwedstrijd in Amsterdam tegen Apollo (dinsdag 9 januari) voor de beker, gevolgd door de uitwedstrijd op 13 januari tegen Forward Lease Rotterdam. 

Deel deze pagina

tags

Competitie, voorbeschouwing, Aris Leeuwarden, 2018

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!