8ste finale: uitwedstrijd New Heroes bij Apollo Amsterdam

07 January 2018

Aanstaande dinsdag staat de volgende ronde voor het bekertoernooi op de planning. In deze 8ste finale zal New Heroes het opnemen tegen Apollo Amsterdam. De laatste uitwedstrijd in Amsterdam voor de competitie werd een 67-79 overwinning voor New Heroes. Aanstaande dinsdag treffen beide ploegen elkaar dus weer, maar nu voor het bekertoernooi.

De loting voor de kwartfinales van het bekertoernooi zijn ondertussen ook al gedaan. Duidelijk werd dat de winnaar van dit duel in een thuiswedstrijd zal uitkomen tegen Aris Leeuwarden.  Vanaf de kwartfinales zal het dan ook gaan om 2 wedstrijden, terwijl deze wedstrijd beslist zal worden in 1 game.

Negatieve spiraal
Apollo Amsterdam zit op het moment niet in de beste fase. De laatste overwinning voor de ploeg van coach Patrick Faijdherbe dateert alweer van 28 oktober. Destijds werd Den Helder Suns met 85-67 verslagen, toevallig dezelfde ploeg die afgelopen weekend Apollo de laatste nederlaag toediende (84-74). Afgaand op de resultaten van Apollo de laatste tijd en die van New Heroes lijkt het erop dat het een pittige wedstrijd wordt voor Amsterdam.

New Heroes op tijd in vorm
New Heroes hervatte de competitie met een sterke overwinning in en tegen Leeuwarden. Na de mooie overwinning op Landstede Zwolle net voor kerst is New Heroes dus na de break nog steeds prima op dreef. Norville Carey (24P, 5reb) was de grote man tegen Aris, maar ook Miklusak en Oudendag lieten zich zeker niet onbetuigd getuige de 20 en 13 punten (8 en 5 rebounds). Coach Poropat zal natuurlijk graag zien dat de vorm die de ploeg nu tentoonspreidt voorlopig nog niet over is en doorgetrokken wordt naar de bekerwedstrijd tegen Apollo.

Aanvang van de wedstrijd in de Apollohal is 20.00 uur. 

Deel deze pagina

tags

Beker, voorbeschouwing, Apollo Amsterdam, 2018

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!