De klassieker der klassiekers

19 January 2018

Sommige wedstrijden behoeven geen introductie. New Heroes tegen Zorg en Zekerheid Leiden is zo’n wedstrijd. Iedereen kent altijd de belangen, iedereen is ervan overtuigd dat het een kraker van jewelste is en iedereen weet dat het een topaffiche is met topspelers.  Sherrill, Kherrazi, Love, Akerboom, Miklusak, Vete, de Jong, Voorn, Carey, het zijn er zomaar een paar die a.s zondag zullen gaan schitteren in de Maaspoort.  Inzet van deze wedstrijd is de 2e plaats op de rangschikking om zodoende de achtervolging op Donar verder in te kunnen zetten.

Zorg en Zekerheid Leiden (11-2)
Leiden begon dit seizoen fantastisch met 8 overwinningen op rij. Die serie begon Zorg en Zekerheid Leiden met winst op Groningen en die serie werd later, in de 9e wedstrijd, beëindigd door verlies bij Groningen. Dat het niet altijd van een lei(d)en dakje ging bewezen de wedstrijden tegen Leeuwarden en New Heroes, die Zorg en Zekerheid Leiden beide met 2 punten verschil wist te winnen. In de wedstrijd tegen New Heroes zag het er 35 minuten naar uit dat de reeks op dat moment al ten einde kwam, maar op miraculeuze wijze wist men toch de winst in de sleutelstad te houden. Buiten het verlies bij Groningen liep Zorg en Zekerheid Leiden dit seizoen ook averij op tegen Landstede Zwolle.

New Heroes Basketball (10-3)
New Heroes staat op het moment op 3 verliespartijen en kan dus bij winst op Leiden op gelijke hoogte komen. De laatste 7 wedstrijden voor New Heroes werden in winst omgezet (incl. bekerwedstrijd) en de ploeg is erop gebrand om deze serie tegen Zorg en Zekerheid Leiden een goed vervolg te geven. Bleeker is er zeker nog niet bij, Wessels gaf afgelopen dinsdag, in een gesprek met Ronald van Dam, aan dat ze de blessure van dag tot dag te bekijken/behandelen en dat hij hoopt er snel bij te zijn. Of dit al aanstaande zondag al zou zijn, daarover bleef hij nog even op de vlakte.

Teddy Bear Toss!
Zoals te doen gebruikelijk tegen Zorg en Zekerheid Leiden zal zondag ook de alom bekende Teddy Bear Toss plaatsvinden tijdens de wedstrijd. Een impressie van een vorige keer is hier te vinden. Loop dus nog een keer naar de zolder, haal de schuur nog een keer overhoop en kom a.s. zondag bepakt en bezakt met knuffels naar de Maaspoort om na de 1ste score van New Heroes de complete vloer te bedekken met knuffels voor stichting Elk kind een glimlach. Nog geen kaartje? U heeft nog de mogelijkheid deze hier te bestellen. Tot zondag! 

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, competitie, klassieker, Zorg en Zekerheid Leiden, 2018

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!