Voorbeschouwing Suns vs New Heroes

16 December 2017

De tweede wedstrijd dit seizoen alweer tegen de “nieuwkomer” Den Helder Suns. De eerste wedstrijd medio oktober werd in de eigen Maaspoort gewonnen met 91-65, eens kijken of New Heroes in de kop van Noord Holland ook de overwinning naar zich toe kan trekken. 

Den Helder Suns  (1-9)
Den Helder heeft er dit seizoen pas 1 overwinning op zitten.Wat niet wil zeggen dat ze elke wedstrijd van de mat gespeeld worden. Ze waren een aantal keren dicht bij de overwinning,  onder andere tegen Aris en BAL, maar het was verrassend genoeg Landstede Zwolle dat aan de zegekar gebonden werd door de ploeg uit Den Helder.

De ploeg van coach Peter van Noord heeft veel aan de ervaren Tjoe de Paula en de Amerikanen McConico en Dority. Met name laatstgenoemde is met zijn 15 punten gemiddeld vaak een plaaggeest voor de verdediging van de tegenstander. Afgelopen week kwam men in Leeuwarden weer net tekort voor de overwinning (84-82 voor Aris) maar zeker in de eigen sporthal en tegen “grotere” tegenstanders is Den Helder voor elke ploeg een lastig te nemen obstakel.

New Heroes (6-3)
Na de gewonnen wedstrijd thuis tegen BAL Weert maakt New Heroes zich weer op voor de 2e wedstrijd van 3 in deze week. Zoals gezegd werd de 1ste wedstrijd tegen Den Helder ruim gewonnen (91-65), maar het is geen vanzelfsprekendheid dat het deze keer ook weer zo gaat. De basis voor de overwinning werd destijds gelegd in het eerste kwart, waarna Den Helder in het laatste kwart ( 16-23) toch even liet zien dat er niet mee te spotten valt.

De laatste weken komt Den Helder steeds dichterbij die 2e overwinning, maar het is er New Heroes alles aan gelegen om dat nog even uit te stellen. Coach Poropat heeft eindelijk de beschikking over een geheel fitte selectie wat de vorm van het team alleen maar ten goede zal komen.

Aanvang wedstrijd zondag 17 december is om 17.00 uur. 

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, competitie, Den Helder Suns, 2017

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!