De laatste wedstrijd van 2018!

21 December 2018

De laatste wedstrijd van 2018 beloofd ook een hele mooie te worden. Tegenstander in deze uitwedstrijd is het altijd sterke Zorg en Zekerheid Leiden. In de 5 mei hal zal New Heroes er alles aan doen om de winning streak nog verder uit te breiden en zo in de laatste wedstrijd van 2018 ervoor te zorgen dat men in de laatste weken elke ploeg uit de top 4 heeft verslagen.

Zorg en Zekerheid Leiden (10-1)
Zorg en Zekerheid Leiden heeft, in tegenstelling tot New Heroes, dat al in Europa is uitgeschakeld, een druk programma de komende weken. Na afgelopen week voor de FIBA Europa Cup tegen Saratov te hebben gespeeld, komt nu New Heroes op bezoek. Meteen na de break volgen voor de gastheren uit de sleutelstad dan ook meteen clashes met Donar, Zwolle en Kataja Basket (FIBA Europe Cup). Ondanks de nog steeds smalle(re) rotatie blijft Leiden in de DBL goed boven in meedoen. In de FIBA Europe Cup brak diezelfde smalle rotatie de club afgelopen week wel op getuige het 72-97 verlies tegen Avtodor Saratov. Een paar dagen daarvoor speelde Leiden tegen Onze Gezellen Haarlem voor de NBB beker, wat een overwinning opleverde. Voor de competitie werden de laatste 6 wedstrijden ook gewonnen. Sergio de Randamie is weer vrij van blessures en zal derhalve weer meedraaien in de rotatie. Veel zal deze wedstrijd weer afhangen van guard Darius Thompson, waarvoor naar verluidt, afgelopen Europa Cup wedstrijden scouts van de NBA op de tribune zaten.

New Heroes Basketball Den Bosch (11-2)
New Heroes pakte afgelopen week in en tegen Leeuwarden de 7e overwinning op rij. De ploeg is weer redelijk fit buiten de bekende ontbrekende spelers van Oostrum en Cook. Dat hoofdstuk zal weldra afgesloten worden, daar de club reeds op zoek is naar versterking. De ploeg houdt zich nog steeds goed staande en zal ook in deze wedstrijd weer alles geven om de overwinning in Leiden weg te kapen. Met 15,5 punten gemiddeld per wedstrijd voert Jonathon Williams op het moment de ranglijst aan met meest scorende spelers bij New Heroes. Reboundend staat Nick Oudendag op eenzame hoogte met 6,8 gemiddeld per wedstrijd. De laatste wedstrijden liet ook Stefan Wessels weer zien helemaal terug te zijn na zijn blessure. Hij was in Leeuwarden goed voor 19 punten en 9 rebounds.

 

 

 

Deel deze pagina

tags

2018, voorbeschouwing, ZZ Leiden

Stay in touch with us!