Kwartfinale play-offs: New Heroes Basketball vs. Apollo Amsterdam (2-0)

30 April 2019

Geüpdate: 02-05-2019

Game 1
Eindelijk zijn de play-offs aangebroken. Vanaf nu is er geen weg terug en zullen de ploegen moeten laten zien wat ze in hun mars hebben. De eerste ronde, de  kwartfinale, bestaat uit een best of three en New Heroes zal in deze ronde uitkomen tegen Apollo Amsterdam, dat als 6e eindigde op de ranglijst. 


Eerdere ontmoetingen
Begin februari pakte de ploeg van Patrick Faijdherbe in de eigen Apollohal nog een 85-79 overwinning, de andere onderlinge ontmoetingen dit seizoen gingen allemaal naar New Heroes.  De laatste ontmoeting was begin april in de Maaspoort, waar New Heroes onder leiding van Williams en Taylor en onder het toeziend oog van de legends, met 87-72 de overwinning pakte.

Apollo Amsterdam
Apollo pakte in de maand april van de 5 gespeelde wedstrijden 1 overwinning. Tegen Feyenoord pakte het de winst en deed het meteen goede zaken voor plaatsing voor de play-offs. De drie daaropvolgende wedstrijden gingen allemaal verloren, waardoor de ploeg van Faijdherbe dus uiteindelijk op de 6e plaats terecht kwam.

New Heroes Basketball
New Heroes zal, na de winst in de krankzinnige wedstrijd tegen Landstede Zwolle, met een goed gevoel de play-offs in gaan. De eerste twee kwarten verliepen voor New Heroes ietwat stroef, maar de ploeg toonde daarna, onder leiding van Bouwknecht, te beschikken over vechtlust en veerkracht.

De wedstrijden tegen Apollo zullen gespeeld worden op 30 april, 2 mei, en mits noodzakelijk, op zondag 5 mei. Let op, de wedstrijd van aanstaande dinsdag in de Maaspoort zal reeds om 19.00 uur beginnen!

Game 2
Vanavond spelen wij game 2 in de best of three serie tegen Apollo Amsterdam. Kan de ploeg van Faijdherbe de stand gelijk trekken of gaat New Heroes Basketball met een 2-0 voorsprong huiswaarts?

New Heroes Basketball
Wie dinsdag het eerste kwart heeft gezien, kan het bijna niet ontgaan zijn dat New Heroes met een duidelijk doel deze kwartfinale is begonnen. De ploeg van Skelin begon zeer sterk en tekende binnen 10 minuten voor een 28-5 voorsprong. Die marge behield men de hele wedstrijd om uiteindelijk soeverein met 88-59 de eerste wedstrijd binnen te halen. Payton Henson liet duidelijk zien in vorm te zijn en Williams etaleerde nog maar eens waarom hij verkozen is tot All-Star.

Apollo Amsterdam
Voor Apollo is het vanavond erop of eronder. Bij verlies kan de ploeg van Faijdherbe zich gaan opmaken voor het volgende seizoen, bij winst verlengen ze het huidige seizoen met minstens 1 wedstrijd. Men zal zich zeker vasthouden aan de overwinning tegen New Heroes begin februari, maar of dat een garantie zal zijn voor winst vanavond  is nog maar de vraag.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!