New Heroes kruist degens met Apollo Amsterdam

02 December 2018

Na de interlandperiode maken we ons weer op voor de laatste maand van het jaar waarin we nog een aantal wedstrijden zullen spelen. New Heroes begint deze reeks met een thuiswedstrijd tegen Apollo, gevolgd door uitwedstrijden in Weert, Zwolle, Leeuwarden en Leiden.  Voorafgaande aan die laatste wedstrijd staat ook nog de bekerwedstrijd tegen Den Helder Suns gepland in de eigen Maaspoort. Maar eerst gaat New Heroes, zoals gezegd, de degens kruisen met Apollo Amsterdam. De ploeg van coach Faijdherbe staat met 1 wedstrijd meer gespeeld dan BAL op de voorlaatste plaats in de Dutch Basketball League.

Apollo Amsterdam (2-10)
Zoals duidelijk zal zijn is deze eerste helft van de competitie niet de helft geworden die de mannen van coach Faijdherbe voor ogen hadden. Met 2 winst- en 10 verliespartijen bungelen ze dan ook onderaan de ranglijst. De eerste wedstrijd tussen beide teams, eind oktober in Amsterdam, werd een makkelijke 63-106 overwinning voor New Heroes. Apollo pakte in de laatste wedstrijd de broodnodige winst tegen Aris Leeuwarden (94-80), de enige andere winstpartij was tegen directe concurrent voor de laatste plaats, BAL. In laatstgenoemde wedstrijd waren Van der Horst en Berend Weijs de belangrijke mannen voor de ploeg uit Amsterdam met respectievelijk 25 en 20 punten.

New Heroes Basketball Den Bosch (7-2)
New Heroes heeft, ondanks de smallere rotatie, prima wedstrijden achter de rug. Europese uitschakeling was daar, maar het spel in Rusland moet coach Skelin veel vertrouwen gegeven hebben voor de komende periode. Dat spel werd goed doorgetrokken in de wedstrijd tegen Donar die New Heroes knap met 73-65 won. Maarten Bouwknecht groeit weer goed in zijn rol als guard en bij afwezigheid van Van Oostrum kwam hij tot 22 punten en 9 assists. Met Wessels en Williams op de weg terug komt er voor Ivica Skelin weer wat meer ruimte in de rotatie de komende wedstrijden.

 

 

Deel deze pagina

tags

2018, Voorbeschouwing, Apollo Amsterdam

Stay in touch with us!