De laatste loodjes

17 April 2019

De laatste wedstrijden van het reguliere seizoen staan op de planning, nog iets meer dan een week en de kwartfinale van de play-offs gaat van start. Voor New Heroes staat er in dit midweekse programma een uitwedstrijd tegen Aris Leewarden op de planning.

Aris Leeuwarden (9-22)
Aris werd een anderhalve week geleden verrast door het plotselinge vertrek van Tony van den Bosch. De coach vertrok per direct naar Okapi Aalstar (BE) waar hij de club weer aan de nodige overwinningen moet helpen. Bij Aris neemt Anne van Dijk voor de rest van het seizoen de honeurs waar.  Aris won eind maart nog verrassend van Donar, waarna de daaropvolgende 3 wedstrijden, tegen Apollo, Weert en Leiden verloren gingen. De club staat nu op de 7e plek, 4 punten boven de laatste play-off plek en 8 punten boven Basketball Academie Limburg. De club is derhalve reeds verzekerd van een plek in de play-offs, maar kijkt toch ook nog naar boven op de ranglijst. Het gat met de nummers 5 en 6 ( Den Helder en Apollo) is namelijk maar 2 punten. Alle mogelijkheden dus nog voor Anne van Dijk en zijn team om de competitie mooi af te sluiten.

New Heroes Basketball (24-7)
New Heroes staat stevig op de 3e plaats en zal deze zeer waarschijnlijk ook gaan vasthouden tot het einde van de competitie. Of het moet zijn dat Landstede Zwolle nog heel gek gaat doen, maar daar ziet het niet naar uit.  Coach Skelin kan met een fitte selectie  gaan toeleven naar de eerste ronde van de play-offs. De drie eerdere ontmoetingen met Aris werden door New Heroes met 97-67, 84-73 en 79-59 gewonnen. Deze 4e ontmoeting komt een paar dagen voor de laatste 2 wedstrijden van het seizoen, die tegen ZZ Leiden (uit) en Landstede Zwolle (thuis). Beide ook mooie wedstrijden om de vorm, in aanloop naar de play-offs, nog wat aan te scherpen. Maar zoals gezegd, eerst de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden in het Kalverdijkje. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur. 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!