Afsluiter van onze 'road trip'

09 February 2019

Morgen trekt New Heroes weer naar het zuiden des lands. In Noord-Limburg staat dan de confrontatie gepland met Basketball Academie Limburg. Beide eerdere ontmoetingen waren met 80-49 en 80-39 overduidelijk voor New Heroes. Ook aanstaande zondag zal de ploeg weer voor het maximale resultaat gaan.

Basketball Academie Limburg (3-19)
Slechts 3 overwinningen hebben de youngsters uit Weert  dit seizoen behaald in de DBL.  Amsterdam, Rotterdam en Leeuwarden kon men aan de zegekar binden, maar daar bleef het dan voorlopig ook bij. De laatste winst dateert van begin januari (68-70 in en tegen Rotterdam), daarna volgden 6 nederlagen voor de ploeg uit Weert. BAL heeft dit jaar al 17 spelers laten spelen in de DBL waarvan Simic (22), Schild en Nossek (21) en Rosenmuller (20) de meeste wedstrijden op hun naam hebben staan. Simic heeft, na Tony Washington (12,9 pnt gemiddeld) met 11.1 pnt gemiddeld een belangrijke scorende inbreng dit jaar. De ploeg van Radenko Varagic zal de komende tijd toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen, wil men de laatste plaats weer over doen aan Apollo Amsterdam. Het gaatje is intussen, mede door de winst van Apollo op New Heroes, 4 punten en met het resterende (zware) programma voor de boeg zal het een hels karwei worden om die achterstand goed te maken.

New Heroes Basketball (16-5)
Na 2 zure nederlagen op rij herpakte New Heroes zich afgelopen donderdag in en tegen Den Helder met een degelijke 55-88 overwinning. Graham was “on fire”, en ook Taylor liet zien in een prima vorm te steken. Minpuntje was, na eindelijk compleet te zijn, het uitvallen van Sherrill na 2 kwarten. De ernst van de blessure en het hoe en wat is, bij het schrijven van dit stuk, nog niet duidelijk. In de strijd om de bovenste plaatsen heeft New Heroes een gaatje met Donar van 4 punten, maar de ploeg uit Groningen heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. Naar boven kijkend staat New Heroes 4 punten achter op nr 2 Landstede Zwolle, met dien verstande dat New Heroes hier weer een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de Zwollenaren. ZZ Leiden blijft de ranglijst aanvoeren met 3 wedstrijden minder dan Zwolle en 2 minder dan New Heroes.

Aanvang wedstrijd in sporthal Boshoven te Weert is 16.00 uur.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!