Voorbeschouwing vs. Den Helder Suns

12 April 2018

Donderdagavond speelt New Heroes de uitwedstrijd in en tegen Den Helder. Zoals bekend waren dit in het verleden krakers van jewelste, dit jaar is  dat nog niet het geval, maar als men zo verder bouwt in Den Helder zou dat verleden best wel eens weer werkelijkheid kunnen worden. De eerdere ontmoetingen tussen beide teams dit jaar waren allemaal een prooi voor New Heroes. De seizoensopener pakte New Heroes met 91-65 om daarna in Den Helder en later in de Maaspoort met 56-82 en 91-52 ook de punten in Den Bosch te behouden.

Den Helder Suns (6-23)
Met een in een uitstekende vorm verkerende Tjoe de Paula is het spel van Den Helder Suns de laatste wedstrijden zeker beter geworden. Helaas bleven de resultaten een beetje uit voor de ploeg van coach Peter van Noord. De laatste winst voor Den Helder was wel een belangrijke.  Directe concurrent BAL werd op 24 maart getrakteerd op een 80-87 nederlaag. Een week daarvoor was het Aris Leeuwarden wat het onderspit moest delven met 69-66. Belangrijke punten voor Den Helder, waardoor het de laatste plaats heeft overgedaan aan de jonge garde uit Weert.

New Heroes Basketball Den Bosch (21-6)
Den Bosch heeft een “rommelige” week achter de rug. Verlies in eigen huis tegen Landstede, daarna winst op ZZ Leiden, Donar en Apollo Amsterdam, om daarna in eigen huis weer te verliezen van Donar.  Dit alles resulteert wel in de 2e plek op dit moment met 2 punten meer dan Landstede Zwolle en één wedstrijd minder gespeeld.  Zoals bekend zal zijn is Anthony Marshall naar de States vertrokken om daar verder te revalideren en komt zijn vervanger, Malik Morgen steeds beter in zijn ritme.  In dit play-off achtige schema heeft New Heroes afgelopen dinsdag haar 6e wedstrijd in 13 dagen gespeeld. BAL bleef in de eerste 3 kwarten prima bij, maar moest op het eind van het 3e kwart toch een gaatje aan New Heroes laten, dat in het 4e kwart vakkundig vergrootte, en zo de wedstrijd naar zich toe kon trekken. De fans in de Maaspoort zagen aan het eind van Q3 Wessels geblesseerd het veld verlaten, of hij donderdag mee kan doen is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, Den Helder Suns, New Heroes, 2018

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!