Op naar Den Helder!

23 March 2019

Onze 25ste competitiewedstrijd dit seizoen zal er een zijn in en tegen Den Helder Suns. De ploeg bivakkeert op een 6e plaats op de ranglijst en lijkt het ticket voor de play-offs al bijna op zak te hebben. Daarvoor moet men er wel de aandacht bij houden de komende tijd, want de voorsprong op nummer 9, Feyenoord bedraagt maar 6 punten.

Den Helder Suns (10-18)
Na 5 nederlagen op rij heeft Den Helder toch weer de opgaande lijn te pakken. De laatste 2 wedstrijden, tegen Weert en Aris Leeuwarden, werden in winst omgezet, waarbij de winst op Aris zeker tot de verbeelding sprak. De Friezen waren ook met een goede reeks bezig, speelden goede wedstrijden tegen sterke tegenstanders (Leiden, Den Bosch en Zwolle) en pakten vorige week uit tegen Rotterdam. Maar in het Kalverdijkje was Den Helder Suns heer en meester afgelopen week. Het pakte alle 4 de kwarten met overmacht en zag Laurent in totaal 27 punten scoren. Ook Harris (20p) en van Vliet (14p) kwamen in de dubbele cijfers terecht qua scoren.

New Heroes Basketball Den Bosch (21-7)
In de laatste wedstrijd van het tweeluik tegen Feyenoord liet New Heroes zien dat het inpassen van Taylor ondertussen verleden tijd is. De spelers wisten elkaar bij vlagen blindelings te vinden en verdedigend was het prima in orde. In de aanval waren een paar mooie pareltjes te zien wat natuurlijk heerlijk is zo in aanloop naar de play-offs. Ook Keshun Sherrill laat weer zien waarom hij de all-time leading scorer is in de geschiedenis  van de Peach Belt Conference. Sherrill liet tegen Feyenoord 24 punten noteren waaronder 6 driepunters. Taylor kwam tot 17 punten en Bouwknecht liet in 16 minuten 8 punten, 6 assists en 4 steals noteren.

De wedstrijd is vanavond in Den Helder en begint om 19.30 uur. Daarna zal het team 3 thuiswedstrijden op rij spelen, te beginnen op 4 april tegen Donar Groningen.

Tickets voor deze thuiswedstrijden zijn hier verkrijgbaar.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!