Topper in Groningen

25 January 2019

Morgen is het weer tijd voor een echte topper in de DBL. New Heroes reist dan af naar het noorden voor de uitwedstrijd tegen Donar Groningen. Voor de 3e keer in korte tijd treffen beide ploegen elkaar. Na de 2 bekerwedstrijden (winst en verlies) en het treffen in de DBL (winst en verlies) is het onderling resultaat tussen beide ploegen mooi in balans. Beide ploegen wonnen elke keer hun thuiswedstrijd, maar in de DBL was New Heroes in het begin van de competitie dicht bij de overwinning in Martiniplaza.

Donar Groningen (13-5)
Donar werd afgelopen woensdag uitgeschakeld in de FIBA Europe Cup. Na de 97- 74 nederlaag in en tegen Sassari is plaatsing voor de knock-out fase niet meer mogelijk. Er resteren nog wel 2 wedstrijden, maar die zal de ploeg van coach Braal om des keizers baard gaan spelen. In de competitie liep Donar afgelopen week in Leeuwarden, bij “buurman” Aris tegen alweer de 5e nederlaag dit seizoen aan. De eerste 3 kwarten waren overduidelijk voor de Friezen, en hoewel Donar het laatste kwart met 9-21 pakte was dat toch niet genoeg om de overwinning weg te kapen uit het Kalverdijkje. Ook tegen Aris was Teddy Gipson weer de betere in de ploeg van Braal. De routinier is dit jaar de enige die in bijna elke wedstrijd een constant niveau haalt.

New Heroes Basketball (15-3)
New Heroes heeft, na de nederlaag in Groningen, de draad weer opgepakt. In de daaropvolgende thuiswedstrijd werd Donar vakkundig aan de kant gezet, de wedstrijd daarna tegen Den Helder Suns ging daarna ook gewonnen. Helemaal vlekkeloos ging dat niet, het was een waar schuttersfestijn met vele aanpassingen in de verdediging. Mede daardoor kon Den Helder tot een puntentotaal van 81 komen. In de laatste wedstrijd, voor de beker, kwam men niet verder dan 37 punten.

Voorafgaande aan de wedstrijd zal de businessclub een wedstrijd spelen tegen de businessclub van Donar. Aanvang DBL wedstrijd in de Martiniplaza is 19.30 uur. 

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, DBL, Donar, 2019

Stay in touch with us!