TOPPER tegen Donar

04 April 2019

Het is weer tijd voor een heerlijke topper in de Maaspoort. Vanavond ontvangt New Heroes in de Maaspoort Donar Groningen. Bij beide ploegen komen er bij deze confrontaties altijd extra krachten vrij, dus ook deze wedstrijd belooft weer een waar spektakel te worden.

Donar Groningen (18-9)
Met het verlies in eigen huis tegen Dutch Windmills kwam de teller voor Donar op 9 verliespartijen dit jaar. Een groot contrast met de jaren ervoor, toen de ploeg van Erik Braal de ranglijst week na week aanvoerde. Tegen Dordrecht plaatste de ploeg nog een sterke comeback in het 3e kwart (25-8), maar de opgelopen achterstand na 2 kwarten was dermate groot dat Groningen net tekort kwam voor de winst. Tegen New Heroes staat de teller voor Donar op 2x winst en 1x verlies dit jaar. Met name de laatste wedstrijd, in Martiniplaza zullen wij niet snel vergeten. In de allerlaatste seconde was het Dourisseau die met een verre driepunter de winst (82-80) veilig stelde.

New Heroes Basketball (22-7)
Waar Donar de laatste wedstrijd op 27 maart speelde, is dat voor New Heroes 4 dagen langer geleden. Op 23 maart pakte de ploeg van Skelin via verlenging de winst in en tegen Den Helder. Gedurende de hele wedstrijd waren de ploegen gelijk aan elkaar, maar in de verlenging sloeg New Heroes uiteindelijk toch toe met 2-13, om zo de 76-87 overwinning mee naar huis te nemen. Topscorers aan de kant van New Heroes waren Taylor met 24 punten en Williams met 23 punten. Taylor heeft zich in deze korte periode prima aangepast en is helemaal ingespeeld. Williams laat al het hele jaar sterk spel zien en bewijst week na week dat hij een belangrijke pion is in het spel wat Skelin voor ogen heeft.

Aanvang wedstrijd is 20:00u. Kaarten zijn nog hier te verkrijgen. 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!