Dinsdagavond wedstrijd tegen Dutch Windmills

11 March 2019

De op de 5e plek bivakerende Dutch Windmills zullen vanavond het strijdperk betreden tegen New Heroes. Met maar 3 verliespartijen meer dan Donar en New Heroes doet de ploeg van coach Hammink het meer dan goed in hun eerste jaar in de DBL. 

Dutch Windmills (14-10)
Met het in het begin van het seizoen aantrekken van o.a Jito Kok en Pim de Vries waren de doelstellingen van de ploeg natuurlijk al duidelijk. Het kwam niet naar de DBL om zomaar mee te doen, de ploeg had duidelijk grotere ambities. Tot op heden draait het team heerlijk mee in de competitie en heeft het Donar en New Heroes zeker nog in het zicht voor die 4e plaats op de ranglijst.  In de laatste wedstrijd, uit tegen Aris, miste Hammink onder andere Kok, Versteeg, Koch en Richardson. Uiteindelijk hield Dutch WIndmills net genoeg over (73-75) om de winst uit het Kalverdijkje mee te nemen. De winst kwam al in het 1ste kwart tot stand (14-26), waarna de andere 3 kwarten of gelijk eindigden of voor Aris Leeuwarden waren. 

Shavon Coleman was voor Dutch Windmills op dreef met 21 punten en 15 rebounds. 

New Heroes Basketball (18-7)
Met de nederlagen tegen Zwolle en Leiden in het achterhoofd zal er New Heroes alles aangelegen zijn om in deze thuiswedstrijd de winst in eigen huis te houden. Na de eerste 2 kwarten tegen Zwolle keek men nog tegen een achterstand aan, in het 3e kwart liet de ploeg zien dat het genoeg veerkracht heeft om een achterstand weg te werken. De voorsprong van 6 punten werd uiteindelijk een 66-66 eindstand. In de overtime was Landstede net even sterker, waardoor de punten in Zwolle bleven. Een sterke comeback die helaas niet beloond werd. "Verdedigend stonden we na de rust gewoon goed" vertelde Williams voor de camera na de wedstrijd. "Nu nog gaan scoren en we kunnen de wedstrijden afmaken en de winst pakken". 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!