Op naar Rotterdam!

16 March 2019

Aanstaande zondag én woensdag staat het tweeluik tegen Feyenoord Basketbal op het programma. In het verleden wel eens een taaie tegenstander gebleken, alleen gaat het dit jaar niet echt crescendo bij het team uit de Maasstad. Kan New Heroes hiervan profiteren?

Feyenoord Basketbal (7-19)
Na de ontluisterende nederlaag tegen Aris Leeuwarden (57-103) besloot Richard den Os dat het beter was voor beide partijen om de samenwerking te beeindigen. “ Ik vind dat je als coach altijd dicht bij jezelf moet blijven en op een manier moet kunnen werken die bij je past. Dat is nu niet meer het geval” vertelde van Os desgevraagd. Deze week werd ook bekend dat Jan Stalman het seizoen zal afmaken als hoofdcoach van Feyenoord. Oud-coach Salomon zal dichter bij het eerste team gaan staan om de komende periode mede te overbruggen. Heel even was er sprake van dat Ties Theeuwkens speler-coach zou worden, maar de routinier vond het daarvoor nog te vroeg.  Het is voor Feyenoord nu zaak om uit de gevarenzone te blijven en die felbegeerde play-off plek veilig te stellen. De 8ste plaats geeft daar recht op, maar Apollo Amsterdam hijgt, met evenveel winst- en verliespartijen de Rotterdammers in de nek.

New Heroes Basketball (19-7)
Tegen Dutch Windmills was er voor de ploeg van Skelin weer een overwinning te noteren. De sterk voor de dag komende Windmills konden 3 kwarten meer dan prima meekomen met New Heroes Basketball, maar moesten in het 4e kwart (32-18) uiteindelijk toch het hoofd buigen. Vernon Taylor raakt steeds beter gewend aan zijn ploeggenoten, getuige zijn 25 punten, 15 rebounds en 4 assists. Ook Maarten Bouwknecht liet weer zien dat hij zeker bij de betere driepuntsschutters in de DBL behoort. Met zijn 4 loepzuivere driepunters had hij ook een flink aandeel in de overwinning tegen Dordrecht. “We zitten als team natuurlijk de laatste tijd niet lekker in onze vorm” sprak Oudendag na de wedstrijd voor de camera. “Daar moet je als team uit zien te komen en ik denk dat we, met de positieve vibe tijdens deze wedstrijd daarvoor op de goede weg zijn”. De komende wedstrijden zijn een mooie gelegenheid om weer verder te bouwen naar de vorm voor de play-offs, te beginnen met de uitwedstrijd aanstaande zondag in Rotterdam.

Tickets voor de thuiswedstrijd aanstaande woensdag zijn hier te verkrijgen. 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!