Voorbeschouwing vs. Forward Lease Rotterdam

14 April 2018

Traditiegetrouw heeft New Heroes het altijd lastig tegen de ploeg uit de havenstad. De eerste wedstrijd was het verschil nog maar 6 punten, de tweede en derde kwam het verschil uit rond de 10. Waarmee niet gezegd is dat het deze zaterdagavond een makkelijke avond gaat worden. Tegen BAL en Den Helder Suns was duidelijk te zien dat wedstrijden die men alleen maar kan verliezen soms een hele lastige horde kunnen zijn.

Forward Lease Rotterdam (15-14)
Tot halverwege het seizoen had Forward Lease Rotterdam zeker zicht op de 4e plek en was het toch een mooie concurrent voor Landstede Zwolle voor die plek. Toen Rotterdam daarna 6 wedstrijden op rij verloor kwam het in een soort niemandsland op de ranglijst terecht (10 punten achter op nr. 4, 14 voor op nr. 6) en was in ieder geval deelname aan de play-offs veilig gesteld. Men heeft in Ordane Kanda nog steeds de man die de wedstrijd kan bepalen hoewel Trevor Setty de laatste weken ook een stijgende lijn laat zien. Laat laatstgenoemde ook niet naar de vrije worp lijn gaan, want met zijn FT% van 80,9 % is hij daar ook zeer trefzeker.

New Heroes Basketball Den Bosch (23-6)
De alweer een-na-laatste thuiswedstrijd voor New Heroes in de reguliere competitie. De seizoensopener tegen Den Helder staat nog in het geheugen gegrift en afgelopen donderdag speelde men tegen Den Helder de 4e en laatste wedstrijd deze competitie (moeizame 73-77 winst) en nu staat de een na laatste thuiswedstrijd in de competitie alweer op het programma.  Even met je ogen knipperen en het reguliere seizoen zit er op. Er zal de ploeg, zoals te doen gebruikelijk, alles aan gelegen zijn om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. De laatste wedstrijd thuis tegen BAL ging het nog wat moeizaam, maar in het 4e kwart maakte Norville Carey veel goed door in 4 minuten een ware dunk show weg te geven. Voor New Heroes zijn de punten nog belangrijk om die 2e plaats vast te houden, voor Rotterdam geldt dat wat minder omdat men, zoals gezegd, in een niemandsland bivakkeert op de ranglijst. Of de ploeg van coach Salomon daardoor minder geconcentreerd zal spelen is maar de vraag, men wil natuurlijk met een goed gevoel de competitie afsluiten en zodoende de play-offs aanvangen.

Aanvang wedstrijd aanstaande zaterdag is 20.00 uur. Kaarten zijn hier te verkrijgen.

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, New Heroes, Forward Lease Rotterdam, 2018

next match
15 December 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!