Crunch time voor New Heroes

20 April 2018

Nog 2 wedstrijden en niet de minste. Om toch zicht te houden op die 2e plek zullen deze wedstrijden gewonnen moeten worden. Een verlies tegen Donar zou nog niet rampzalig hoeven te zijn, maar dan moet men deze wedstrijd in en tegen Zwolle wel in winst omzetten. De eerste ontmoeting tussen beide teams was Landstede duidelijk de betere. De revanche kwam vlak voor kerst toen New Heroes met 87-65 Landstede weer naar huis stuurde. Pijnlijk was het verlies eind maart in eigen huis. Met rust was de marge nog 16 punten in het voordeel van New Heroes, de uiteindelijke eindstand was met 1 punt in het voordeel van Landstede Zwolle, 68-69.

Landstede Zwolle (23-8)
Van de laatste 10 gespeelde wedstrijden heeft Landstede Zwolle er 9 gewonnen. Alleen tegen Donar werd een nederlaag geleden, 84-68. Alle andere wedstrijden was de ploeg van Herman van den Belt uiteindelijk de sterkste. Het ging niet altijd even makkelijk, getuige de winst in Den Bosch met 1 punt, maar ook de wedstrijd thuis tegen ZZ Leiden werd maar met 1 punt verschil gewonnen. 7 seconden voor het einde was het 80-81 en balbezit Leiden, maar knullig balverlies en slecht verdedigen gaf Dahlman de mogelijkheid om de winst uiteindelijk toch in Zwolle te houden. De ploeg lijkt tijdens vele wedstrijden op sterven na dood, maar in de DBL is er dit jaar geen ploeg te vinden met zoveel veerkracht als Landstede Zwolle.

New Heroes Basketball Den Bosch (24-6)
In de 2 wedstrijden tegen BAL en Den Helder Suns was het toch weer pijnlijk duidelijk dat het lastig is voor de ploeg om 4 kwarten lang de focus en de intensiteit te houden die zo nodig is om deze wedstrijden te winnen. In de wedstrijd tegen BAL lukte het New Heroes pas om in het 4e kwart echt afstand te nemen, tegen Den Helder Suns lukte dat al bij rust (17 punten voorsprong) , maar liet de ploeg van coach Poropat de tegenstander toch weer terug komen tot een gelijke stand.  De wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Forward Lease liet al zien dat het ook anders kan. In met vlagen prima spel werden de Rotterdammers met 114-86 huiswaarts gestuurd.

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, New Heroes, Landstede Zwolle, 2018

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!