Voorbeschouwing vs. Landstede Zwolle

26 March 2018

Bij de eerdere twee ontmoetingen tussen beide topploegen  dit seizoen werd de score netjes verdeeld. Eind oktober was het Landstede Zwolle dat in eigen huis te sterk was voor New Heroes (72-65), bij de return wedstrijd een maandje later was het New Heroes dat met 87-65 de betere was. In de eerste ontmoeting was het vooral Marshall die New Heroes de weg wees. Ondanks zijn, op dat moment, weinige wedstrijdritme stelde hij (mede) Wessels in staat tot een mooie double-double ( 15 punten, 12 rebounds).  Voor Landstede Zwolle was het vooral Dorsey-Walker die de ploeg naar de overwinning leidde.  Tijdens de 2e ontmoeting dit seizoen was het Miklusak die een double-double     (17P, 13RB) liet noteren en tekende Marshall voor 9 assists.  Zoals wel vaker dit seizoen was het eerste kwart nog voor de tegenstander, in de rest van de wedstrijd was het New Heroes dat uiteindelijk uitliep naar een 87-65 overwinning.

Landstede Zwolle (17-7)
Jordan Gregory, vorig jaar topscorer in de DBL, is overgekomen van Aris Leeuwarden.  De voormalig college speler van de Montana Grizzlies speelde, voordat hij overkwam naar Aris, een jaar in Australie bij de Rockhampton Rockets.  Bij Aris liet hij dus al zien dat hij een scorende speler was, ook dit jaar bij Landstede Zwolle is hij met 14.3 punten gemiddeld zeer belangrijk voor coach Herman van den Belt. Zeker zo belangrijk voor de ploeg is Noah Dahlman. De forward die in het begin van het seizoen wat wedstrijden mistte door een gebroken neus staat gemiddeld op 17.5 punten per wedstrijd en 6.2 rebounds.  De laatste nederlaag  voor Landstede Zwolle  in de competitie dateert van 15 februari.  Donar was toen met 55-86 te sterk. Deze wedstrijd viel midden in de 2 halve finale wedstrijden tegen Donar.  Beide ploegen troffen elkaar derhalve 3x in een tijdsbestek van 5 dagen.

New Heroes Basketball Den Bosch (18-4)
New Heroes heeft afgelopen zaterdag in Leeuwarden voor de zoveelste keer dit jaar te maken gehad met het opnieuw inpassen van een speler. Malik Morgan is, zoals bekend, aangetrokken om de geblesseerde Anthony Marshall te vervangen. Dit mag geen excuus zijn voor het vertoonde spel in Leeuwarden, alle credits gaan naar Aris voor de prima tegenstand. Feit is wel dat de ploeg van coach Poropat (hij zal zijn laatste wedstrijd schorsing uitzitten tegen Landstede) er alles aan zal moeten doen om deze maand goed door te komen.  Met wedstrijden tegen Zwolle, Leiden en Groningen (3x!) in het verschiet is het  slot van de competitie begonnen en kan het nog alle kanten op in de stand voor de play-off plaatsen.  Bij New Heroes laat Keshun Sherrill (17 punten gem. per wedstrijd) week op week zien dat hij niet voor niks de all-time scorer is van Augusta University. Voor Malik Morgan zal het dinsdagavond zijn eerste kennismaking zijn met de Maaspoort en het thuispubliek. Aanvang wedstrijd aanstaande dinsdagavond is 20.00 uur.

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, New Heroes, Landstede Zwolle, 2018

next match
14 November 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!