Next up: Basketball Academie Weert

10 April 2019

Na een fantastisch weekend staat voor New Heroes de volgende midweekse wedstrijd weer op de planning. Vanavond ontvangt de ploeg van Skelin de “youngsters” van de Basketball Academie uit Weert. De laatste onderlinge confrontatie, in Weert, werd door New Heroes pas in de verlenging beslist.

Basketball Academie Limburg (5-26)
Met 8 punten achterstand op de laatste play-off plek zal het voor BAL een lastige, zo niet onmogelijke opgave worden om die nog te bereiken, maar de klinkende overwinning afgelopen weekend op Aris Leeuwarden moet de mannen van coach Varagic toch het nodige vertrouwen geven. Voor rust was BAL heer en meester (40-19) en gaf men na rust deze voorsprong niet meer weg. Elay Wirjo was met 21 punten topscorer aan de kant van Weert en Washington liet voor de zoveelste keer weer een double-double noteren met 13 punten en 12 rebounds. Ook voegde hij nog 3 blocks toe. Het was de 5e overwinning voor BAL in de competitie en gezien het vertoonde spel zou er daar dit jaar nog best eens een bij kunnen komen.

New Heroes Basketball (24-7)
New Heroes Basketball rekende afgelopen weekend, onder toeziend oog van vele Legends, af met Apollo Amsterdam. De overwinning kreeg pas laat in de wedstrijd gestalte, maar toch was er geen moment van paniek bij de ploeg van Skelin. Jonathon Williams was met 22 punten en 6 rebounds weer zeer belangrijk voor de ploeg. De ervaren forward manifesteert zich in het veld  steeds meer als verlengstuk van de coach en is één van de belangrijkste spelers van de ploeg dit seizoen. Payton Henson was goed voor een double-double (13P, 10REB), en ook Sherrill (17P) en Taylor (22P) lieten deze wedstrijd dubbele cijfers noteren. Het zal er de ploeg alles aan gelegen zijn om ook deze keer de punten in eigen huis te houden en zo de druk op Landstede Zwolle voor plek 2 op de ranglijst te houden.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!