On the road!

08 November 2017

Zoals bekend is New Heroes de komende periode niet in de Maaspoort te vinden, maar speelt men de komende 3 wedstrijden op vreemde bodem. De “roadtrip” van een aantal weken begint voor onze helden a.s zaterdag in de 5 Mei hal tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Wedstrijden tussen beide teams zijn al jaren speciaal en we mogen deze krachtmeting dan ook zeker “de klassieker” noemen.

Zorg en Zekerheid Leiden (5-0)
Leiden is dit seizoen de nog te kloppen ploeg. Met 5x winst en 0 verliespartijen voeren ze vanzelfsprekend de ranglijst aan in de DBL. Al meteen in de openingswedstrijd liet Leiden zien dat ze ook dit jaar weer een geduchte tegenstander zijn in de race naar het kampioenschap. Thuis werd Donar met 75-63 verslagen, waarna er “easy wins” volgden tegen BAL Weert en Den Helder Suns. De daaropvolgende wedstrijd was er weer één van formaat, namelijk die tegen Zwolle. Met een uitblinkende Kherrazi werd ook Landstede Zwolle puntloos de 5 Mei hal uitgestuurd (74-64).

De laatste wedstrijd van ZZ Leiden, in en tegen Leeuwarden, gaf toch aan dat ook Leiden niet alles met speels gemak wint. Na 4 minuten stonden de gasten reeds met 0-11 voor, maar Aris vocht zich goed terug in de wedstrijd, om op het eind toch nipt het onderspit te delven met 64-66. Zorg en Zekerheid Leiden speelt tot nu toe met een kleine rotatie (Kherrazi, Love, de Jong en Voorn speelden respectievelijk 107,177,174 en 161 minuten van de 200) maar voorlopig gaat dat niet ten koste van de winstmarge.

New Heroes Den Bosch (4-1)
Ook New Heroes speelde niet de beste partij van de afgelopen weken in aanloop naar deze klassieker. Forward Lease werd uiteindelijk wel met 74-68 huiswaarts gestuurd, maar vlekkeloos ging dat nog niet. New Heroes’ topscorer Sherrill was zoekende, maar gelukkig stonden Wessels en Bouwknecht klaar om dat op te vangen. Marshall komt elke week verder op stoom en Oudendag ziet zijn goede spel van de laatste weken beloond met een selectie voor Oranje.

Norville Carey was afgelopen week weer te bewonderen tijdens de warming up, hopelijk is hij ook zo ver dat hij a.s. zaterdag weer zijn minuten kan maken, zodat de ziekenboeg weer iets verder leegloopt. Coach Poropat zal zeker nog niet kunnen beschikken over Bleeker (liesblessure) en Kees Akerboom (herstellende van breuk in hand).  De wedstrijd in de 5 Mei hal begint a.s zaterdag om 20.00 uur. 

Deel deze pagina

tags

Voorbeschouwing, competitie, ZZ Leiden, 2017

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!