Op naar het eerste topduel in de Maaspoort

19 December 2017

Wedstrijden tegen Landstede Zwolle hebben altijd iets extra’s. Dat zal aanstaande donderdag niet veel anders zijn getuige de stand op de ranglijst. Daar bivakkeren de gasten uit Zwolle voorlopig op de 4e plek, New Heroes staat op de 3e plek. Beiden evenveel winstpartijen maar 1 wedstrijd minder gespeeld brengt New Heroes dus een treetje hoger op de ranglijst dan Landstede Zwolle op het moment. 

Landstede Zwolle ( 7-4)
Het begin van de competitie was veelbelovend voor Landstede.  Na winst in de Supercup tegen Donar stoomde Landstede door met 4 overwinningen in de competitie, totdat ZZ Leiden daar een einde aan maakte. In die wedstrijd was Landstede geen schim van de vorige wedstrijden. Een voorbode voor  wat zou komen gaan ? Apollo werd daarna nog wel verslagen, maar na de verliespartij in en tegen Groningen ging het bergafwaarts met de club van Herman van den Belt.  In Rotterdam werd verloren (92-89), de uitwedstrijd in Weert werd, na verlenging, nipt gewonnen, waarna men in Den Helder weer  het volgende verlies (76-73) moest incasseren.   Afgelopen zondag was Landstede wel sterker dan Aris Leeuwarden, het thuisduel werd met 87-66 gewonnen.

New Heroes Den Bosch ( 7-3)
Na de winst op Den Helder afgelopen zondag en op Weert 3 dagen daarvoor staat de 3e wedstrijd deze week alweer op de planning. Ook tegen Landstede Zwolle zal New Heroes proberen om de reeks overwinningen in stand te houden.  Gezien het ( met vlagen spectaculaire) spel van de laatste wedstrijden lijkt het erop dat het tegen Landstede een mooie wedstrijd gaan worden. Met o.a de onverzetbare en spectaculaire  Norville Carey,  Mike Miklusak (die net op tijd zijn vorm weer gevonden lijkt te hebben), de altijd fanatiek spelende Keshun Sherrill en de in de vorm van zijn leven verkerende aanvoerder Stefan Wessels zal het voor Landstede Zwolle een pittige opgave worden om de punten mee naar huis te nemen uit de Maaspoort. 

Het zal voor Nick Oudendag de 2e keer worden dit seizoen dat hij zijn oude werkgever tegenkomt, hetzelfde geldt aan de andere kant natuurlijk voor Ralf de Pagter en Mike Schilder ( die herstellende is van een blessure).  Aanvang wedstrijd aanstaande donderdag is 20.00 uur. Wees op tijd want het lijkt erop dat de Maaspoort weer goed gevuld zal zijn voor deze topwedstrijd! 

Deel deze pagina

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!