De punten gaan mee naar Den Bosch

18 April 2019

De 25ste overwinning van het seizoen is ook in de boeken voor New Heroes. In een wedstrijd die tot de rust redelijk gelijk opging, behaalde New Heroes uiteindelijk een 63-82 overwinning. Vernon Taylor bleef de gehele wedstrijd, uit voorzorg, aan de kant.

Een sterk begin van Aris Leeuwarden
Aris begon de wedstrijd zeer gedreven. Dat betekende mede dat de eerste aanval van New Heroes al buiten de schotklok kwam en Michaels de thuisploeg met een driepunter op voorsprong kon schieten. New Heroes pakte via Williams en Voorn de voorsprong terug, maar daarna zou het tot het eind van het kwart duren voordat de ploeg van Skelin weer aan de goede kant van de score kwam, 16-17. Aris Leeuwarden beet zich goed vast in de tegenstander en kon zodoende met een minimale achterstand, 23-24, het kwart afsluiten.

De ploegen blijven aan elkaar gewaagd
Tot halfweg het tweede kwart bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Het was Wessels die met 2 opeenvolgende scores een gaatje kon slaan, 25-30, maar een driepunter van Musters betekende dat Aris toch weer aanklampte. Halfweg het kwart was het 35-35 en op dat moment schakelde New Heroes even een tandje bij. Met een 0-9 run sloeg de ploeg een gaatje, 35-44, en kon dat tot de rust vasthouden. Zodoende gingen beide ploegen met een 38-48 van de rust genieten.

New Heroes loopt uit
Die kloof van 10 punten werd door Aris in het derde kwart teruggebracht tot 4. Via met name Graig Osaikhwuwuomwan werd er al snel weer aansluiting gevonden, maar New Heroes was ook deze keer net op tijd bij de les. De 11-0 run aan het eind van Q3 betekende een 52-67 stand na 3 kwarten en leek de overwinning redelijk veilig gesteld.

Het laatste kwart was met 11-15 ook voor New Heroes. Beide ploegen leken het wel welletjes te vinden en de wedstrijd liep gestaag naar het einde. Voorn opende met een loepzuivere driepunter, waarna Sherrill met 1 uit 2 vrije worpen 52-71 liet noteren. Koopmans en Kinney deden wat terug, 56-71, en daarna was het Williams die met een lay-up en 2 dunks de marge naar 11 bracht. Stan van den Elzen gooide de 56-79 op het bord en de spreekwoordelijke buit was binnen. Toch was Aris het daar nog niet mee eens en 3 scores later was de marge weer teruggebracht naar 16. Thelissen en Rebergen mochten ook nog even hun minuutjes maken. Het was uiteindelijk Bouwknecht die met een driepunter de eindstand bepaalde op 63-82.

Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen ZZ Leiden. Aanvang wedstrijd in de Vijf Meihal is om 20.00 uur.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!