New Heroes stelt na rust de winst veilig

14 February 2019

New Heroes heeft, mede door een sterk 3e kwart, de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden in winst om kunnen zetten. Met 79-59 werden de Leeuwardenaren weer op de bus gezet richting het noorden. Topscorer voor New Heroes deze avond was Williams met 17 punten en 12 rebounds. Heel even flirte hij met een triple-double, maar verder dan 6 assists kwam hij in het 4e kwart niet meer. Vernon Taylor liet 13 punten noteren, op de voet gevolgd door Oudendag met 12.

Aris opende via Kinney de wedstrijd. Zijn 2 rake vrije worpen werden gevolgd door een ongelukkige clash waarbij Taylor over de boarding viel. Skelin kon daarna niet begrijpen dat er geen fout gefloten werd en zodoende had hij binnen 57 seconden een technisch fout aan zijn broek. De daaropvolgende vrije worp voor Aris ging mis, maar Masterson scoorde een minuutje later wel de 0-4. Dat was het sein voor New Heroes om te gaan basketballen en via een 9-0 run (7 punten Oudendag, 2 punten Henson) was het halfweg het eerste kwart 9-4. Craig Osaikhwuwuomwan antwoordde met een driepunter, maar het verschil zou aan het eind van het kwart nog steeds 5 punten bedragen, 17-12.

Sterk optreden Aris
Het tweede kwart was met 11-18 overduidelijk voor Aris Leeuwarden. Taylor (2x raak) en Voorn (2x mis) mochten aanleggen vanaf de vrije worp lijn, maar het was Kinney (25 punten deze avond) die Aris Leeuwarden in het spoor hield. Na een onsportieve fout van Oudendag waren het Anderson en Maserson die Aris op gelijk hoogte (22-22) brachten met New Heroes. Vanaf de zijkant van het veld kwam toen Torian Graham aangevlogen. Hij luisterde zijn debuutwedstrijd en eerste punten in de Maaspoort op met een spetterende alley-oop. Anderhalve minuut later gooide hij er ook nog een driepunter in (27-26), maar het was Aris Leeuwarden dat met een voorsprong van 2 punten de eerste helft kon afsluiten, 28-30. “We wisten dat ze zone-defense zouden spelen” vertelde Jeroen van Vugt na de wedstrijd. “We hebben ons er de hele week ook op voorbereid, maar de uitvoering was gewoon belabberd.  We hebben dat in de 2e helft wel aangescherpt waardoor de bal wat beter rondging en dan maak je het jezelf een stuk makkelijker.”

Maarten Bouwknecht !
Waar New Heroes in de eerste 2 kwarten maar tot 28 punten kwam was het in het 3e kwart ineens alsof alles er in vloog. De 31 punten in 1 kwart waren er in ieder geval 3 meer dan in de voorgaande 2 kwarten en met name van achter de driepuntslijn waren de mannen van coach Skelin trefzeker. Maar liefst 7 driepunters knalde men raak, waaronder 3 van Jessey Voorn en 2 van Maarten Bouwknecht. Laatstgenoemde liet weer zien dat zijn uitverkiezing voor de Orange Lions meer dan terecht is. Hij leidde de ploeg in dit kwart voorbij Aris Leeuwarden en New Heroes kon met een voorsprong van 59-42 aan het laatste kwart beginnen.

In dat laatste kwart stokte de aanvalsdrift van de Bosschenaren ietwat in vergelijking met het derde kwart. Aris trok, net zoals in Q1 en Q2, de verdediging weer wat aan en aanvallend bleef Kinney zijn schoten raak gooien voor de gasten uit Leeuwarden. Via 62-44 liep Aris Leeuwarden naar 62-54, waarna Henson het verschil weer in de dubbele cijfers bracht. Een fout en aansluitende technische voor Roel Aarts betekende einde wedstrijd voor hem, en de vrije worp die volgde werd feilloos benut door Anderson. Michaels bracht de marge weer naar 8, maar Williams zorgde ervoor dat, met nog 4 minuten op de klok, de marge weer groter werd. Tony van den Bosch pakte de broodnodige time-out en meteen daarna liet Griffin Kenney zijn 25ste punt noteren. Zijn driepunter op 3 minuten voor het einde was meteen ook de laatste score voor Aris deze wedstrijd. New Heroes speelde de wedstrijd uit en het waren Williams, Oudendag en Taylor die voor New Heroes de marge van 20 punten op het bord brachten.

Bossche helden
Tussen de kwarten door werden 5 Bossche helden in het zonnetje gezet. Marcel Aarts, Cor van Esch en Jos Frederiks kregen ieder hun eigen banner in de Maaspoort en even later maakte de club bekend dat de shirts van Kees Akerboom sr en Kees Akerboom jr een mooie plek zullen krijgen in de nok van de Maaspoort. Het nummer 12 zal in Den Bosch nooit meer gedragen worden door een andere speler. Een mooi eerbetoon aan deze Bossche helden van weleer.

Eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 2 maart. Om 20.00 uur staat dan in de Maaspoort de klassieker tegen ZZ Leiden op het programma. Tickets zijn hier verkrijgbaar. 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!