Met opgeheven hoofd

21 November 2018

New Heroes heeft woensdagavond met opgeheven hoofd het strijdtoneel van de FIBA Europe Cup verlaten. Zonder Cook, Wessels, Wiliams en van Oostrum verloor de ploeg met 89-79 van Avtodor Saratov en zal het daardoor niet verder gaan naar de 2e ronde. New Heroes wist Q2 (19-24) en Q3 (13-22) knap te winnen, maar de individuele klasse van de Amerikanen in Russische dienst was er in Q4 net teveel aan voor de ploeg van Skelin.

Saratov start sterk
New Heroes begon met Henson, Aarts, van den Elzen, Voorn en Sherrill aan de loodzware klus in Rusland. Buford overdonderde de Bossche spelers en binnen no-time had hij al eigenhandig Avtodor op een 7-2 voorsprong geschoten. Toen ook nog Kravish met scherp begon te schieten was er voor de Bossche ploeg even geen houden aan. Avtodor liep uit naar 21-9, waarna de Bossche formatie zich enigszins herpakte. Avtodor bleef gevaarlijk en schoot in dit kwart met scherp getuige de 80% die op het eind van Q1 in de statistieken stonden. Met 27-15 mocht de ploeg van Skelin dan nog niet mopperen.

Verschil blijft schommelen
In het tweede kwart kwam New Heroes wat beter in het spel en konden de spelers elkaar beter vinden. Defensief werden de teugels ook aangetrokken en met een scorende Sherrill kon New Heroes dit kwart met 19-24 naar zich toe trekken. Het verschil bleef schommelen rond de 10 punten, maar met nog 6,5 minuut te spelen gooide McLean er een driepunter in van ver achter de driepuntslijn. Het verschil ging naar 13 punten en Golden maakte er zelfs 15 punten verschil van. 2 scores van Roel Aarts brachten New Heroes terug naar 41-28 waarna de Russen een time-out namen. Meteen daarna was het Voorn die met een bommetje de marge terug naar 10 bracht, maar weer liep Avtodor, via Mikhailovskii en Kravich weg tot 46-31. New Heroes bleef volhouden en via 2 vrije worpen van Sherrill en driepunters van diezelfde Sherrill en Roel Aarts(!) bracht New Heroes de marge bij rust terug tot maar 7 punten, 46-39

Momentum voor New Heroes
Meteen na de rust had New Heroes het betere van het spel. Stan van den Elzen pakte zijn kans en via een driepunter en veldscore stond New Heroes al snel op 48-46. Met nog 7 minuten op de klok trok Sherrill, met 2 vrije worpen de stand zelfs gelijk tot 48-48. Goaltending van Roel Aarts gaf de gastheren weer een voorsprong, maar New Heroes hield het momentum prima vast. Sherrill, Henson (3p) en weer Sherrill (ook een driepunter) zorgden ervoor dat New Heroes met nog 3 minuten te spelen in dit kwart met 50-56 aan de leiding kwamen. De 2,15 meter lange Zabelin begon ook ineens te scoren voor Avtodor, maar het was weer Stan van den Elzen die met zijn 2e driepunter in dit kwart ervoor zorgde dat New Heroes met 53-59 aan de leiding bleef. Buford toonde daarna zijn individuele klasse en samen met Mclean zorgden zij ervoor dat de stand aan het eind van dit kwart 59-59 was.  Althans dat dacht iedereen, ware het niet dat Bouwknecht nog 2 keer mocht aanleggen vanaf de vrije worp lijn. Hij zorgde er derhalve voor dat New Heroes met 59-61 het laatste kwart inging.

Krachten waren op
Dat laatste kwart waren de krachten bij onze helden een heel eind op. Sherrill zorgde met een score nog voor 59-63, maar aan de hand van Zabelin en Buford liep Avtodor toch redelijk soepel weg naar 70-63. Coach Skelin pakte de broodnodige time-out en Voorn bracht de spanning met een driepunter weer terug, 70-66. Even daarna was het Buford en wat later Zabelin die met driepunters de marge beetje bij beetje konden vergroten, 76-68. Met nog 6 minuten op de klok bleef New Heroes knokken, was er een bommetje van Sherrill, maar een 8-0 run van de Russen betekende toch een definitief gat in dit kwart, 84-71. Voorn en Sherrill knabbelden nog wat van die voorsprong weg, 84-75, maar Avtodor pakte via een time-out de rust en speelde de wedstrijd professioneel uit.

Topscorer aan de kant van New Heroes was Keshun Sherrill met 28 punten en 3 steals, gevolgd door Jessey Voorn met 13 punten. Aarts en Henson waren beide goed voor 11 punten deze avond. Omdat Ironi Ness Ziona, zoals verwacht, ruim won van BK Pardubice (84-104) gaan die samen met Avtodor Saratov door naar de volgende ronde in de FIBA Europe Cup en kan New Heroes met een opgeheven hoofd terugkijken op deze Europese campagne.

Komende zaterdag komt Donar naar de Maaspoort toe, kaarten zijn hier verkrijgbaar. 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!