Zakelijke winst vs. BAL

10 January 2019

Ook de 3e wedstrijd in 5 dagen wordt door New Heroes in winst omgezet. Basketball Academie Limburg kwam er geen moment aan te pas en werd met 80-39 weer naar het zuiden gestuurd. Bij New Heroes eindigden 4 spelers in de dubbele cijfers, met als topscorer Jonathon Williams met 15 punten. Payton Henson was goed voor een double-double deze avond met 13 punten en 12 rebounds. Bij New Heroes bleef Nick Oudendag uit voorzorg aan de kant deze avond, bij BAL kwamen alle 12 de spelers aan spelen toe.

Gat al vroeg geslagen
Jessey Voorn opende deze avond de score en daarna liep New Heroes al snel weg van de tegenstander. BAL had in de eerste 2 kwarten werkelijk niks in te brengen tegen New Heroes en had bij rust dan ook nog maar 14 punten gescoord. Opvallend waren de vele (19!) turnovers bij de Weertenaren in de eerste helft van de wedstrijd. Jonathon Williams behaalde zijn 15 punten van deze avond in zijn geheel in de eerste 2 kwarten en had daar 15 minuten voor nodig. Darell Davis kreeg de gelegenheid zich in de kijker te spelen, en spreidde een goede vechtlust ten toon. Op assist van Bouwknecht scoorde hij zijn enige 2 punten deze helft door middel van een heerlijke alley-oop. New Heroes stond toen al meer dan 20 punten voor en zou de eerste helft afsluiten met een 41-14 voorsprong.

Verdediging staat als een huis
Kwart 3 ging met 20-10 naar New Heroes. Verdedigend stond het weer als een huis en aanvallend deed de ploeg van Skelin wat ze moesten doen. Van den Elzen en Sherrill pakten de eerste scores, waarna Washington en Rosenmuller dat voor BAL deden. Nino Gorissen deed nog heel even van zich spreken met een paar mooie acties, maar verder dan dat kwam BAL niet meer in deze wedstrijd. Darrell Davis gooide er een driepunter in, even later gevolgd door een halve alley-oop, 52-22. New Heroes gaf nog even gas en sloot het kwart af met een 61-24 voorsprong.

Jeugd sluit de wedstrijd af
Het laatste kwart ging het gas er bij New Heroes iets vanaf. BAL mocht 15 punten noteren en voor New Heroes kwamen er 19 op het bord. Coach Skelin speelde het grootste gedeelte van dit kwart met Aarts, van den Elzen, Thelissen, Henson en Bouwknecht. Bij 68-32 was het van den Elzen die met 5 punten op rij New Heroes op 73-32 zette en heel even was het all-time low record (37) in zicht. Jules Schild, van Heukelom en Hollanders dachten daar echter anders over en zo kon BAL met 39 gescoorde punten net uit de recordboeken blijven. Een plichtmatige overwinning van New Heroes dat zich nu kan gaan voorbereiden op de dubbele confrontatie voor de DBL beker met Donar Groningen.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!