Winst na verlenging in Weert

10 February 2019

In een duel vol spanning en sensatie heeft New Heroes, na overtime, met 71-79 gewonnen van Basketball Academie Limburg. Payton Henson gooide vlak voor de reguliere speeltijd met een driepunter 64-64 op het bord, waarna Graham in OT met 10 punten de winst veilig stelde.

Stroef begin
New Heroes begon stroef aan de wedstrijd en had de handen vol aan de zone verdediging van de Weertenaren. Na een weifelend begin (5-2) liep men dan toch uit naar 8-17 aan het eind van dit kwart. Toch kwam New Heroes niet echt los van BAL. De youngsters lieten weer zien dat ze pas verslagen zijn na het laatste eindsignaal en dat het ze aan vechtlust niet ontbreekt. Halfweg het 2e kwart stond het 15-27, maar in een vloek en een zucht was die voorsprong van 12 punten teniet gedaan, 27-30. De ploeg van Varagic liet zich niet uit het veld slaan en herpakte zich prima met een 12-3 run. Na de lay-up van Graham was het Wirjo voor Bal die, met een driepunter, de ruststand op 30-32 bepaalde. BAL pakte dit kwart met 22-15, wat een opmaat zou zijn voor de rest van de wedstrijd.

New Heroes slaat gaatje
Meteen naar rust liep New Heroes iets weg bij BAL. Via 33-36 werd het 33-43 en was er weer een gaatje geslagen. Dat gaatje bleef intact tot 2 minuten voor het eind van het kwart. Via onder meer een sterke Simic kwam BAL tot 48-53 en was het de lay-up van Williams die New Heroes voor aanvang van het laatste kwart een voorsprong gaf van 7 punten.

Geen winnaar na 4 kwarten
Het laatste kwart van de reguliere speeltijd was het BAL dat meer de wil had om te winnen dan New Heroes. Ondanks een dikke foutenlast bij het team uit Weert wist men dit kwart met 7-15 naar zich toe te trekken. Bij New Heroes vielen en de driepunters deze wedstrijd niet (27%), maar ook de vrije worpen werden op cruciale momenten minimaal benut. Het was Payton Henson die ,met nog 25 seconden te spelen, door middel van een driepunter de wedstrijd gelijk trok 64-64. De daaropvolgende aanval van BAL en driepuntspoging van Simic leverden niks op en beide ploegen mochten 5 minuten extra aan het werk.

Wedstrijd eindelijk beslist 
In die overtime had BAL ondertussen 4 spelers op de bank met 5 fouten en was de weerstand verdwenen. Nino Gorissen liet nog wel zien dat hij erin geloofde, maar het was Torian Graham voor New Heroes die in deze 5 minuten de kar trok. Zijn 10 punten waren er voor BAL teveel aan en zodoende kon New Heroes met 71-79 de terugreis aanvaarden.
Voor New Heroes kwam Williams tot 25 punten en 6 rebounds. Graham pakte 8 rebounds en scoorde 19 punten, Payton Henson laat, met 12 punten en 3 rebounds zien weer op de weg terug te zijn na zijn blessure.

Eerstvolgende wedstrijd is aanstaande donderdag 14 februari. New Heroes speelt dan eindelijk weer thuis. Tegenstander in de Maaspoort is Aris Leeuwarden, kaarten zijn hier verkrijgbaar. 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!