Knappe winst in Botevgrad

10 October 2018

In een matig bezette Botevgrad Arena herpakte New Heroes Basketball zich van de nederlaag van vorige week in eigen huis. Mede door een sterk 3e kwart (15-25) wist New Heroes de uitwedstrijd in Botevgrad met 66-68 te winnen. Door het verlies thuis is dat niet genoeg om direct de groepsfase te halen, maar er is voor New Heroes nog een kans om als “lucky loser” door te gaan naar de groepsfase. Of dat lukt zal de komende dagen duidelijk worden.

Sterke start BC Balkan
Het was BC Balkan dat het heft in handen nam in het begin van het eerste kwart. Via Dimitrov en Hopkins kwamen de Bulgaren al snel op een 5-0 voorsprong voordat Sherrill met een driepunter iets terug kon doen. Hopkins scoorde direct de 7-3 en diezelfde Hopkins zag even later de bal gewoon uit zijn handen geplukt worden door Roel Aarts. New Heroes gebruikte dat voordeel prima en via 2 vrije worpen van Cook en een driepunter van Voorn kwam men op een 7-8 voorsprong. BC Balkan herpakte zich weer en liep via o.a. Roseboro uit naar een 16-11 voorsprong. Weer wist New Heroes, net als telkens in de thuiswedstrijd, zich terug te vechten en kon zodoende het eerste kwart, mede door sterk spel van van Oostrum, met 16-16 afsluiten.

Veel missers
In het tweede kwart bleven de ploegen elkaar niet veel ontlopen. BC Balkan bleef aan de goede kant van de score maar New Heroes gaf ze geen kans om een gat te slaan. Na scores van beide kanten stond het 18-18 waarna Hopkins keihard aan de noodrem moest trekken om Henson van het dunken af te houden. Beide vrije worpen gingen mis en even later herhaalde van Oosturm dat ook bij zijn vrije worpen. Dure missers derhalve. Halverwege het kwart was de stand 25-25. Brown en Dimitrov trokken even door en zo kwam BC Balkan op een 30-25 voorsprong. Henson pakte met een driepunter iets van de achterstand terug, 30-28. De laatste 2 minuten kenmerkten zich door vele missers van beide kanten en het kwart werd met een 34-31 ruststand afgesloten.

Comeback
Een heel sterk New Heroes liet na de rust zien dat het zeker in een goede uitslag geloofde. Een sterke 2-15 run bracht New Heroes op een voorsprong van 10 punten, 36-46. Het was met name Jonathon Williams die beresterk uit de kleedkamer was gekomen en met 12 punten een heel groot aandeel had in deze run. Coach Vidic van BC Balkan greep naar de time-out en dat bracht bij BC Balkan weer enige rust in de ploeg. Ze kwamen terug tot 47-50, maar Sherrill en Aarts, hij stuurde met een prachtige lichaamsschijnbeweging de verdediging van BC Balkan het bos in, gaven New Heroes weer een voorsprong van 7 punten, 57-54. 2 vrije worpen van Hopkins en een floater van Sherrill later zetten de stand na Q3 op 49-56.

Spannend slot
BC Balkan pakte de draad meteen op in het begin van het laatste kwart. Een 6-0 run bracht ze bijna op gelijke hoogte, 55-56, maar drie rake vrije worpen van van Oostrum later was de marge weer 4 in het voordeel van New Heroes. Sherrill (FT en FG) en Williams wisten van geen ophouden en brachten de score naar 57-65, maar de 5e teamfout van New Heroes bracht Hopkins (18p deze avond) weer naar de vrije worp lijn. Toen New Heroes daarna 2 fouten niet meekreeg maar wel een fout tegen, was het Dimitrov die met 2 rake vrije worpen BC Balkan op 61-65 zette. Gelukkig voor New Heroes viel de driepunter van van Oostrum daarna feilloos door het netje, 61-68. BC Balkan zette nog een keer aan, kwam terug tot 66-68, maar moest toch de overwinning laten aan New Heroes. Of dit tweeluik met verlies (-10) en winst (+2) genoeg is voor plaatsing zullen we later weten. Bekend is al wel dat BC Dnipro na 2 wedstrijden op -7 staat en de overige ploegen “in de min” zeker ook nog kansen hebben. Keravnos staat er van die ploegen nog het best voor (-11, spelen nog thuis) maar ook U-BT Cluj heeft met -13 en een thuiswedstrijd nog volop kansen.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!