Winst in aanvallende wedstrijd

20 January 2019

In een zeer aanvallend ingestelde wedstrijd heeft New Heroes een 97-81 overwinning behaald op het sterk voor de dag komende Den Helder Suns. Voor New Heroes waren het weer Sherrill (25p) en Taylor (22p) die topscorer werden aan Bossche zijde, Payton Henson bleef deze avond aan de kant met een enkelblessure. Voor Den Helder Suns tekende Alex Laurent voor 20 punten.

Beide ploegen blijven scoren
New Heroes opende sterk. Binnen 2,5 minuut stond er een 11-3 voorsprong op het bord en een minuut later was het na een steal en een dunk van Bouwknecht 17-8. Coach van Noord pakte een time-out en daarna krabbelde de ploeg terug tot 17-12. New Heroes bleef scoren, maar aan de andere kant wist Den Helder ook niet van ophouden. Met nog een kleine 2 minuten op de klok was de marge 4 punten in het voordeel van New Heroes, maar in het restant wist de thuisploeg dat uit te bouwen naar een 38-26 stand. Vernon Taylor stond op dat moment al op 12 punten en voor Den Helder Suns was het Alex Laurant die met name door 3 driepunters op 11 punten stond.

Schoten blijven vallen
Beide ploegen gingen in het 2e kwart vrolijk verder met scoren. Boyd van der Vuurst de Vries kwam een paar keer gevaarlijk door en aan Bossche zijde liet Sherrill zien dat hij in zijn nieuwe rol steeds beter uit de verf komt. Roel Aarts sloot deze 2 kwarten af met 100% score op zijn field goals en vrije worpen. Vlak voor het rustsignaal zag Den Helder Suns Boyd van der Vuurst de Vries uitvallen met, zo liet het zich aanzien, ribblessure. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 64-47 ruststand.

Den Helder pakt het momentum
Direct na de rust pakte Den Helder Suns duidelijk het momentum. De eerste 4 minuten kwam New Heroes niet aan scoren toe en met een 0-10 run sloop de ploeg uit de marinestad via 64-57 weer dichterbij. Heerlijke driepunters en scores van Sherrill en Taylor, onderbroken door scores van Harris voor Den Helder Suns brachten een marge van 10 op het bord, 72-62. Een rondje vrije worpen later (van Vliet, Sherrill en Laurent) stond het 74-64 en was daar de “rentree” van Jonathon Williams die, hersteld van zijn hamstringblessure, zijn waarde liet zien in de resterende minuten van de wedstrijd. In 11 minuten kwam hij tot 10 punten en 4 rebounds. Het kwart ging met 17-21 naar Den Helder Suns, maar New Heroes behield nog de leiding met 81-68.

Moeizaam laatste kwart
Het laatste bedrijf van deze avond was met 16-13 voor New Heroes. Zoveel er gescoord werd in de eerste 2 kwarten, zo moeizaam ging dat in het restant van de wedstrijd. Vanderhaegen en Williams openden de score dit kwart en via 3 vrije worpen van van Vliet kwam Den Helder Suns weer terug tot 83-73. Williams bleef onverzettelijk in de aanval en na een steal en aansluitende score van Sherrill werd het 93-76. Met nog 2 minuten op de klok was het de vraag of New Heroes de 100 punten grens aan zou tikken, maar dat liet Den Helder Suns deze avond niet gebeuren. Met 97-81 werd de wedstrijd afgesloten en kon de lange terugreis voor Den Helder beginnen.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!