Winst in Den Helder

08 February 2019

New Heroes heeft donderdagavond een overtuigende 55-88 overwinning behaald op Den Helder Suns. De ploeg van Ivica Skelin, die eindelijk weer een keer een compleet team ter beschikking had, had in Torian Graham de topscorer van deze avond. In 28 minuten kwam hij tot 28 punten (FG% van 84). Williams tekende vanaf de bank voor 13, gevolgd door de van een blessure teruggekeerde Henson met 11.

New Heroes loopt uit na gelijk eerste kwart
Het was even zoeken voor New Heroes in de beginfase. Beide ploegen hielden elkaar prima in evenwicht, maar bij 11-11 was het toch New Heroes dat via Graham en Sherrill een gaatje kon slaan, 11-16.  New Heroes bleef in dit kwart aan de goede kant van de score en kon met een voorsprong van 16-22 het kwart afsluiten. Meteen in het begin van het 2e kwart waren de intenties van New Heroes wel duidelijk.  Er was voor Den Helder geen doorkomen aan en via een 0-11 run nam New Heroes verder afstand. 3 scores op rij van Williams en een driepunter van Graham waren daar debet aan. Met deze 2 zijn ook meteen de topscorers van de eerste helft genoemd. Graham scoorde maar liefst 16 punten voor rust en Williams kwam tot 8.  Daarmee liet Graham zien dat hij weinig tijd nodig heeft gehad om zijn draai te vinden, en met Taylor op de PG positie lijkt het team toch wat beter in balans. Den Helder kwam dit kwart niet verder dan 9 puntjes, mede omdat de Bossche defensie stond als een huis.

Den Helder herpakt zich
Harris opende na rust voor Den Helder Suns, maar via Henson en een fastbreak van Voorn kwam New Heroes snel op 27-50.  Henson pakte nog even door en ook Graham deed de spreekwoordelijke duit in het zakje. New Heroes liep snel naar 27-55, maar de jeugd van Den Helder herpakte zich prima. Via scores van Van de Vuurst, en 3 x Boy van Vliet, onderbroken door een floater van Graham, werd het 37-57. Den Helder bleef dit kwart goed in de buurt van New Heroes qua score (21-23) en kon zodoende met 46-69 zich gaan opmaken voor het laatste kwart.

Sterk laatste kwart
Wie anders dan Boy van Vliet pakte de eerste score in dit kwart voor Den Helder. Met 17 punten was hij, zoals zo vaak dit seizoen, weer van grote waarde voor de ploeg van Peter van Noord. Aarts antwoordde met een prima score, maar meteen daarna helaas ook met een onsportieve fout. Harris benutte dat buitenkansje voor de helft, 50-71, en daarna breidde New Heroes middels een 0-14 run de voorsprong gestaag verder uit.  Bij de stand van 50-78 was het Bouwknecht die net over de middenlijn een heerlijke assist gaf aan Graham, die met een alley-oop de 50-80 op het bord dunkte. Bouwknecht zorgde daarna zelf voor 2 scores en via een driepunter van Williams werd voor New Heroes de eindstand bepaalt op 55-88.

Aanstaande zondag speelt New Heroes de laatste uitwedstrijd in een serie van 4. Tegenstander in Weert is dan Basketball Academie Limburg.  Aanvang wedstrijd in sporthal Boshoven is 16,00 uur

Deel deze pagina

Stay in touch with us!