Thriller in Groningen

27 January 2019

In een zinderende wedstrijd en dito slotseconden heeft New Heroes de uitwedstrijd tegen Donar met 82-80 verloren. Via een onvervalste buzzerbeater van Dourisseau bleven de punten deze avond in Groningen. Ondanks het verlies gaf Skelin na afloop toe dat hij trots was op zijn team maar gaf ook meteen aan dat de ploeg zeker nog beter kan spelen. Voor New Heroes kwam Williams deze avond tot 26 punten, Taylor liet 12 punten noteren.

Vol intensiteit
Donar en New Heroes openden zoals een topwedstrijd behoort te zijn. Vol intensiteit en de persoonlijke duels niet schuwen. Na 2 minuten spelen was de stand 4-5 en lieten beide ploegen zien dat er met het schotpercentage nog niks mis was. Tot 14-14 gingen beide ploegen gelijk op, maar het waren Pasalic en Jeter die met hun loepzuivere scores het eerste gaatje in de wedstrijd sloegen, 19-14. Even later werd het verschil 6 punten, maar na de eerste t 10 minuten was de stand toch weer redelijk in evenwicht, 22-21.

Verschil blijft klein
Begin 2e kwart pakte New Heroes via Oudendag de voorsprong, 22-23, maar Donar antwoordde met een 8-0 run wat resulteerde in een 30-23 score. New Heroes pakte het momentum terug en via een score van Oudendag en van den Elzen (fastbreak Taylor) kwam men weer terug tot 30-27. Donar liep in de daaropvolgende fase iets verder weg bij New Heroes, 39-31, maar onder aanvoering van Williams kon New Heroes dat verschil weer wat kleiner maken. Een driepunter van Taylor betekende dat men het kwart kon afsluiten met een 42-38 achterstand.

New Heroes loopt uit
Het 3e kwart was met 18-30 duidelijk voor New Heroes. Donar begon het kwart met een airball en dat was een beetje de voorbode voor het hele kwart. Door 5 punten op rij van Williams kwam New Heroes na 2,5 minuut op een 44-44 stand en kon het meteen doordrukken naar een 44-49 voorsprong. Koenis had toen al het veld en de zaal moeten verlaten met een diskwalificerende fout (opzettelijk zwaaien met de ellebogen op het gezicht van Aarts) en dat bracht Donar toch even van de kook. Jeter en Dourisseau deden wat terug, 48-49, maar met een 0-8 run pakte New Heroes 9 punten voorsprong, 48-56. New Heroes bleef overtuigen en via Sherrill kwam men op ee 52-63 voorsprong. Braal bracht Sitton in het veld en dat bleek achteraf een gouden zet. Diezelfde Sitton begon met 2 rake vrije worpen, en mocht er, na een floater van Sherrill, nog 2 raak gooien. Bouwknecht zorgde met een and-one voor de 56-68 voorsprong, maar Dendy en Dourisseau brachten het verschil aan het eind van Q3 terug tot 8 punten, 60-68.

Zenuwslopend laatste kwart
Sitton opende het laatste bedrijf met 2 rake vrije worpen en de daaropvolgende 2 driepunters betekenden een 68-68 stand. Vanaf dat moment werd het een zenuwslopende wedstrijd. Eerst pakte Donar de voorsprong, 71-68 om die even later weer met 74-77 (fingerroll Wessels) weer aan New Heroes te laten. Jeter en Gipson pakten de voorsprong weer terug, 79-77 maar Williams wist van geen wijken deze avond en trok de stand met 79-79 weer gelijk. Met nog 3 seconden op de klok kreeg Taylor 2 vrije worpen waarvan hij er 1 wist te verzilveren. In de rebound na de 2e tikte de klok wel weg, maar was het Dourisseau die met een wanhoopsschot toch de driepunter in het netje wist te gooien voor 82-80.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!