WINST in de topper!

05 April 2019

Defensieve start
Beide ploegen speelden het eerste kwart defensief heel sterk en de intensiteit was aan beide kanten zeer hoog. Scorend kwam dat de wedstrijd niet ten goede, de vele turnovers en 24 second violations gaven wel aan dat er toch wat spanning op de wedstrijd zat. Het was uiteindelijk Aarts die voor New Heroes na 2 minuten de score mocht openen.  De spanning bleef toch ietwat aanwezig getuige de 2 vrije worpen die Sherrill daarna mistte. Henson tekende even later voor de 4-0, maar Donar kwam via Gipson en Dourrisseau halfweg het kwart weer op gelijke hoogte, 4-4. Taylor zorgde met een and-one voor een 7-4 voorsprong, waarna Sherrill met een driepunter het verschil naar 6 tilde in Bosch voordeel, 10-4. De scores bleven zeldzaam, Donar kwam terug tot 10-8, en het was Bouwknecht die met de 2e driepunter van de avond New Heroes een 13-8 voorsprong gaf. Het kwart eindigde uiteindelijk op 13-10 na een score van Sitton.

Het blijft close
Donar begon het tweede kwart iets scherper dan New Heroes wat na anderhalve minuut resulteerde in een 13-15 voorsprong voor de ploeg van coach Erik Braal.  Bouwknecht deed met een driepunter het voordeel weer naar New Heroes kantelen, maar sterk spel van met name Cunningham zorgde ervoor dat coach Skelin bij een 16-20 stand via een time-out in moest grijpen. Het was daarna Williams die met een driepunter New Heroes weer bij Donar bracht, maar na een onsportieve fout van Taylor kon Cunningham, met 2 vrije worpen en een driepunter na het aansluitende balbezit, de marge naar 6 brengen, 19-25. Via Sherrill en een heerlijke spinmove van Williams kwam New Heroes weer bijna langszij, 23-25. Uiteindelijk stokte de teller na twee kwarten bij 26-28 en konden beide ploegen de welverdiende rust opzoeken.

Run voor New Heroes
Koenis mocht voor Donar in het begin van het derde kwart, met zijn enige twee punten van de wedstrijd, de score openen. Maar de 18-2 run die New Heroes daarna plaatste, gaf de Bossche burger toch wel moed met het oog op de komende play-offs. Wessels mocht het werk onder de borden opknappen en mocht in korte periode 5 punten bijschrijven op zijn conto. Voorn en Taylor schoten New Heroes naar een comfortabele 44-32 voorsprong en er restte Erik Braal niet veel anders dan te vluchten in een time-out om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. Gipson deed ietwat terug, maar het was Taylor die met zijn 3e driepunter in 7 minuten New Heroes naar 47-34 schoot. Williams liet vlak voor het verstrijken van het 3e kwart zijn double-double noteren (10-10 op dat moment, hij zou de wedstrijd beëindigen met 18 punten en 10 rebounds) en via scores van Cunningham en Sherrill sloten de teams het kwart af met 50-38.

Spannend slot
New Heroes pakte de draad in het 4e kwart niet helemaal op. Door slordig spel zag men de voorsprong van 15 punten snel teruglopen naar een voorsprong van 6 en daarna 2 punten. Jeter, die tot dat moment nog niet echt in de wedstrijd voorkwam, pakte dit kwart zijn moment en zorgde er o.a. met 13 punten voor dat Donar terug kon komen tot 59-57. Wessels bracht het verschil naar 4 en driepunters van achtereenvolgens Gipson, Williams en Jeter betekende een marge van 1 in het voordeel van de thuisploeg. Sherrill mocht aanleggen voor twee vrije worpen en even later was het Williams die New Heroes weer wat lucht gaf, 68-63. In de daaropvolgende aanval was het Hammink die een aanvallende fout maakte en met nog 55 seconden op de klok was het balbezit voor New Heroes. In deze chaotische slotseconden kwam er geen veldscore meer en was het Williams die met 1 rake vrije worp de eindstand kon bepalen op 69-63.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!