Winst vs. Dutch Windmills!

12 March 2019

In een wedstrijd die tot het einde spannend bleef was het New Heroes dat uiteindelijk met 74-69 de overwinning pakte. Vernon Taylor tekende weer voor een double-double met 25 punten en 15 rebounds, Bouwknecht was deze avond zeer belangrijk met 16 punten waaronder 4 driepunters.

Ploegen in evenwicht
Dutch Windmills begon voortvarend aan de wedstrijd en zette de lijn van de laatste weken gewoon door. Coleman opende met een driepunter waarna New Heroes via Sherrill en Taylor op voorsprong kwam, 4-3. Lang duurde dat niet want Dutch Windmills kwam via Dority en WIntering snel op een 4-9 voorsprong. Williams mocht via 2 vrije worpen wat terug doen, maar het was weer Coleman (15 punten in de eerste helft) die met een and- one Dutch Windmills weer een 6-12 voorsprong gaf. Aarts en Taylor trokken voor New Heroes de stand bijna gelijk, 11-12, Wintering mocht voor Dutch Windmills nog een keer aanleggen, maar het was uiteindelijk Bouwknecht die met een driepunter het kwart met 14-14 afsloot.

Kleine voorsprong Dutch Windmills
Dutch Windmills kwam via een driepunter van Richardson al snel weer ook voorsprong in het 2e kwart. Wessels knokte zich naar de basket, 16-17, maar het was toch Dutch Windmills die het betere van het spel hield. Met name Coleman was in de eerste 2 kwarten niet te stoppen en halfweg dit kwart stond Dutch Windmills nog steeds op voorsprong, 21-24. De time out van Skelin bracht even wat rust in de ploeg, maar Dutch Windmills liet zich niet echt tegenhouden op dat moment. Via een 2-9 run pakte de ploeg van coach Hammink met nog een kleine 3 minuten te spelen een voorsprong van 10 punten, 23-33. New Heroes counterde via een heerlijke alley-oop van Williams, 25-33, Sherrill en Taylor tekenden voor 27-33, maar de laatste score kwam uit een sterke drive naar de basket van Dority. Beide ploegen konden met 29-35 de kleedkamers opzoeken.

Dutch Windmills behoudt de voorsprong in het derde kwart
Met 13-16 ging ook het derde kwart naar de Dordtenaren. Het waren met name weer Wintering en Coleman die voor Dutch Windmills in dit kwart het verschil maakten. Voor New Heroes was het Maarten Bouwknecht die bij 35-41 met een loepzuivere driepunter zijn ploeg in het spoor hield. Even later liep Dutch Windmills toch iets verder weg, 40-47, maar mocht Taylor met 2 rake vrije worpen de marge terugbrengen naar 42-47. De laatste 4 punten van dit kwart kwamen voor rekening van van Overbeek (zijn eerste 2 deze wedstrijd) en Wintering zodat Dutch Windmills met een comfortabele 42-51 het laatste kwart kon beginnen.

Spannend tot de laatste seconde
Misschien was die voorsprong wel te comfortabel en leunde de ploeg iets te ver achterover, maar feit was dat New Heroes deze laatste strohalm met beide handen aangreep. Mede door driepunters van Bouwknecht (2x) en Taylor werd het verschil van 9 punten binnen 3 minuten teruggebracht naar 1 punt, 55-56. Coach Hammink pakte de time-out, maar New Heroes bleef in de wedstrijd. Williams blokte een speler van Dutch Windmills en in de daaropvolgende aanval werd Taylor hard tegen de grond gegooid. De onsportieve fout van Versteeg betekende zijn 5e fout deze wedstrijd en hij kon op de bank plaatsnemen. Dit was een voorbode voor meerdere fouten die zouden volgen. Taylor schoot zijn 2 vrije worpen raak, en even daarna was het Richardson die tegen zijn 4e fout aanliep. Dat betekende de 5e teamfout voor Dutch Windmills en van de 3 toegekende vrije worpen gooide Bouwknecht er 2 raak, 59-56. Wintering deed weer wat terug, 59-58, maar even later mocht Taylor weer aanleggen voor 2 vrije worpen. 1 raak, 1 mis en New Heroes stond op een 60-58 voorsprong. Bij Dutch Windmills waren ze even het spoor bijster en liep Richardson tegen zijn 5e fout aan, terwijl Wintering een technische fout kreeg. De vrije worp van Sherrill was raak, en ook Taylor benutte de zijn 2 toegekende vrije worpen voor 63-58. Er stonden toen nog meer dan 5 minuten op de klok. Sherrill gaf New Heroes daarna een voorsprong van 7 punten, maar Dutch Windmills knokte zich via Kok, Wintering en van Overbeek weer naar 65-65. Om en om scores van Taylor en van Overbeek hield de ploegen in evenwicht, waarna Coleman met zijn 21ste punt Dutch Windmills naar 67-69 schoot. Time out New Heroes. Direct na de hervatting was het Sherrill die met een snelle drive de basket op zocht. Zijn lay-up ging in-out en Dutch Windmills kon weer aan een aanval gaan denken. Heel lang duurde dat niet, want een paar seconden later was het Sherrill die met een driepunter New Heroes weer op voorsprong schoot, 70-69. Bouwknecht bracht met 2 vrije worpen de marge naar 3, en met nog 3 seconden op de klok was het Wintering die zijn driepunter van de ring zag spatten. De rebound was voor Taylor, van Overbeek maakte nog een fout, en de 2 vrije worpen betekenden een zwaarbevochten 74-69 overwinning voor New Heroes.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!