Solide overwinning op Dutch Windmills

12 November 2018

In wat vooraf, gezien de stand op de ranglijst, een aantrekkelijk affiche was, bleek achteraf voor New Heroes Basketball “just another day at the office”. Via de kwartstanden 27-14, 15-7, 20-11 en 15-14 kwam New Heroes redelijk gemakkelijk aan de 77-46 overwinning.

Snelle start
Binnen anderhalve minuut stond New Heroes al op een 7-0 voorsprong en was Dutch Windmills nog niet aan basketballen toegekomen. Via Pim de Vries, voor het eerst terug in de Maaspoort na zijn vertrek eind vorig jaar, kon Dutch Windmills wat terug doen, maar dat zette niet veel zoden aan de dijk. Bij 13-10 gooide van Oostrum voor New Heroes er 2 driepunters op rij in en was de voorsprong met 19-10 voor New Heroes. Koch scoorde voor Dutch Windmills ook 2 keer op rij, 19-14, maar verder kwam de ploeg van Geert Hammink niet meer in dit kwart. New Heroes pakte dit kwart overtuigend met 27-14.

Bouwknecht
Het tweede kwart deden beide ploegen het beduidend minder. Beide kwamen niet door de stugge verdediging van de ander door, al ging dat New Heroes iets beter af dan Dutch Windmills. Na een vroege time-out van coach Skelin begon Maarten Bouwknecht aan zijn missie om te laten zien dat met hem nog steeds rekening moet worden gehouden. Zijn steal een aansluitende dunk was een opmars naar een hele sterke wedstrijd, die hij afsloot met 20 punten ( 6 uit 10 driepunters) en 2 steals. Het was dan ook Bouwknecht zelf, die met een bommetje, het kwart afsloot tot 42-21.

Driepunters galore
Na rust liep New Heroes alleen maar verder weg bij Dutch Windmills. Met 5 driepunters was New Heroes ook scherp van buiten de bucket. Payton Henson opende het kwart met 2 blocks en hij liet zien dat hij, met de blessures van Wessels, Williams en Cook, zeker een speler is waar de coach op terug kan vallen. Nadat Coleman en Kok voor Dutch Windmills 42-25 lieten aantekenen, waren het van Oostrum en Bouwknecht die met bommetjes de voorsprong verder konden uitbouwen. Richardson deed ietwat terug, maar weer een driepunter van Bouwknecht en een block van Oudendag deed de ploeg vrijwel de das om. Scorend kwamen de gasten er niet meer aan te pas, maar ook verdedigend kregen ze het steeds moeilijker. Het was uiteindelijk van Oostrum (14 punten, 11 rebounds, 5 assists) die het kwart op slot gooide, 62-32.

Speelminuten voor de jeugd
Voor de jeugd was het laatste kwart weer een mooie gelegenheid om de noodzakelijke speelminuten te pakken. Stan van den Elzen (5 punten) en Norbert Thelissen mochten van coach Skelin samen met Bouwknecht, van Schaik en Aarts de wedstrijd afmaken. Na 4 minuten spelen in dit kwart liep Aarts tegen zijn 5e persoonlijke fout aan en kon Henson toch weer het veld betreden. De stand was ondertussen 69-34 en heel even leek het erop dat Dutch Windmills vandaag de 40 punten niet zouden aantikken. Via Coleman en 2 vrije worpen van Kok kwam die grens toch in zicht, 69-38. Stan van den Elzen gooide er, in navolging van zijn collega’s in het 3e kwart, ook nog een driepunter in, waarna Bouwknecht dat nog even dunnetjes overdeed voor 75-38. Richardson mocht voor Dutch Windmills nog een eenvoudige score laten noteren, waarna van den Elzen (goaltending) zijn 5e punt liet noteren. Uiteindelijk waren het Hammink en Richardson die de wedstrijd op 77-46 bepaalden.

Een degelijke overwinning voor de ploeg uit Den Bosch, die zich nu kan gaan richten op de Europa Cup wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Ironi Ness Ziona. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

De volledige wedstrijdbeelden zijn hier terug te kijken.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!