WINST TEGEN ROTTERDAM

07 October 2018

Na een moeizaam begin lukte het New Heroes toch om de winst in de seizoensopener in eigen huis te houden. Via de kwartstanden 15-16, 47-29, 74-43 werd het uiteindelijk met 86-57 een afgetekende overwinning voor New Heroes. Voor de thuisclub liet Jessey Voorn weer zien op de goede weg terug te zijn getuige zijn 17 punten en 6 rebounds.

Het duurde in het begin een paar minuutjes voordat New Heroes echt wakker was.  Met name Justin Gordon (8 punten dit kwart, waaronder 2 dunks en een alley-oop) was op dreef voor de Rotterdammers en sneed af en toe goed door de Bossche verdediging. Na 3 minuut 40 spelen, stond er al een 0-8 score op het bord en 30 seconden later mocht het publiek in de Maaspoort pas gaan zitten toen Roel Aarts voor New Heroes de eerste punten op het bord zette, 2-8. Anderson en Gordon lieten zich niet van de wijs brengen en brachten de voorsprong voor de gasten vakkundig naar 4-12. Weer was het Aarts die voor New Heroes de punten moest scoren, maar na zijn score leek het erop dat New Heroes wakker was geschrokken. Een 13-0 run bracht de thuisploeg zodoende op een 15-12 voorsprong waarna Krabbendam en Gordon er toch voor zorgden dat Feyenoord met een 15-16 voorsprong dit kwart kon afsluiten.

Het tweede kwart was met 32-13 overduidelijk voor New Heroes. Na 2 rake vrije worpen voor Oudendag was het Gordon voor Feyenoord die met 2 scores de gasten nog even op 17-20 zette, maar daarna kwam de ploeg uit de havenstad er niet echt meer aan te pas in dit kwart. Voor New Heroes kwamen Steven Cook, Jonathon Williams en Jessey Voorn op stoom en halverwege het kwart was de voorsprong 5 punten voor New Heroes. Voorn liet ondertussen zijn 10e punt noteren, maar ook Cook en Bouwknecht (driepunter) deden in deze fase van zich spreken. Op het eind van het kwart deed Roel Aarts nog van zich spreken door vanuit het plafond neer te dalen om een spetterende doordunk aan het publiek te laten zien. Keshun Sherrill sloot dit kwart met 2 rake vrije worpen af tot 47-29.

Voorn pakte meteen na rust een heerlijke steal en kon ongehinderd scoren. Theeuwkens deed voor Feyenoord wat terug middels 2 veldscores, maar een driepunter van Williams en weer een steal en score voor Voorn zette New Heroes op 54-34. De wedstrijd leek al gespeeld, het gif wat Feyenoord in het begin wel had, begon wat weg te vloeien en bij New Heroes ging het spel steeds beter lopen.  De trein denderde voort en bij 67-38 liet Williams al zijn 17e punt noteren deze wedstrijd. Steven Cook gooide er nog een bommetje in waarna Roel Aarts met een steal en one hand dunk de Maaspoort op de banken kreeg voor 72-38 wat meteen de grootste voorsprong van deze avond was.  Montaguti en Krabbendam mochten nog iets terug doen, maar New Heroes was ook in dit kwart heer en meester, 74-43.

Het vierde kwart kreeg de jeugd bij New Heroes een kans. Stan van den Elzen startte dit kwart en even later mocht ook Norbert Thelissen zijn minuten maken. Het was Krabbendam die de score opende, maar een kleine minuut later wisten van den Elzen en Aarts elkaar prima te vinden. Laatstgenoemde ronde prima af voor 76-45. Even later was het Thelissen die op aangeven van weer Stan van den Elzen de 80-51 liet noteren. Beide ploegen geloofden het daarna wel in dit kwart, maar op het eind liet de jeugd (Aarts en Thelissen) toch nog even zien dat met hen dit jaar zeker rekening moet worden gehouden. De laatste score van de avond kwam op naam van Ties Theeuwkens en betekende meteen een 86-57 eindstand. 

Deel deze pagina

Stay in touch with us!