Lekkere overwinning vs. Feyenoord Basketbal

20 March 2019

In een waar driepuntsspektakel pakte New Heroes ook de winst in de tweede wedstrijd in 3 dagen tegen Feyenoord Rotterdam. Na 4 kwarten stond er een 104-72 eindstand op het bord. Bij New Heroes maakte Ids Rebergen zijn debuut en kwam Keshun Sherrill tot 24 punten. Taylor was goed voor 17 punten, op de voet gevolgd door Henson met 14.

Snelle start
Al meteen in het eerste kwart liet New Heroes zien waar het deze avond op uit was. Met 32-19 werd het kwart overtuigend binnen gehengeld en was het vooral verdedigend heel sterk. Beide ploegen waren 2 minuten onderweg en de stand was op dat moment 4-8 voor de Rotterdammers. Sherrill had zijn vizier op scherp staan en zijn 2 driepunters op rij betekende een 10-8 voorsprong voor New Heroes. Na 3 minuten spelen hadden beide ploegen er al 2 driepunters in liggen, wat een voorbode was voor de rest van de wedstrijd. Gordon mocht voor Feyenoord 1 vrije worp raak schieten, waarna New Heroes met een 13-0 run verder afstand nam van Feyenoord. Sherrill liet zijn 3e driepunter noteren en ook Taylor liet zich scorend niet onbetuigd, 23-9. Gordon en Krabbendam konden voor Feyenoord wat terugdoen, maar direct erna was het Williams die met ook een driepunter 26-14 liet aantekenen. Het eerste kwart eindigde uiteindelijk met 9 driepunters in totaal bij 32-19.

Gas terug
Payton Henson opende het 2e kwart met, jawel, een driepunter, 35-19. 2 vrije worpen van Kok en een score van Voorn betekende 37-21, waarna Theeuwkens voor Feyenoord en Bouwknecht voor New Heroes er maar weer een driepunter in knalden. De rest van dit kwart was het even gedaan met de driepunters en New Heroes nam ietwat gas terug. De Rotterdammers profiteerden daarvan en konden dit kwart met 16-17 naar zich toe trekken. Beide ploegen zochten na 2 kwarten de kleedkamers op met een 48-36 ruststand.

Mooi teamspel
Kwart drie werd begonnen met een driepunter van Setty waardoor het verschil weer 9 punten was. Ook dit kwart waren er weer 8 driepunters te bewonderen. New Heroes zou de wedstrijd beëindigen met 16 driepunter tegen 53,3%, Feyenoord kwam tot 13 driepunters tegen 46,4%. Ook dit derde kwart ontliepen de ploegen elkaar niet veel, al was het spel van New Heroes af en toe oogstrelend om te zien. Bij een stand van 57-44 werd de bal 5-6-7 keer rond gepasst rond de bucket om uiteindelijk via een driepunter van Sherrill in het net te belanden. Van der List kon voor Feyenoord twee keer afdrukken, onderbroken door een driepunter van Taylor, 63-48. Voor Feyenoord mocht Setty naar de vrije worp lijn na een onsportieve fout van Wessels, 63-50 en de drie driepunters daarna (van Dijk, Taylor en van Ravensteijn) betekende een 66-56 stand. Williams mocht nog scoren via een lay-up en een fastbreak, maar het was Kok die het laatste woord had dit kwart. Zijn driepunter betekende dat New Heroes met 11 punten voorsprong aan het laatste kwart kon beginnen.

Speelminuten voor de jeugd
Met 34-13 ging dat laatste kwart ook overduidelijk naar New Heroes. Binnen 4 minuten liep New Heroes uit van een voorsprong van 11 punten naar 17 punten. New Heroes drukte verder door en kwam even later via sterk spel van Henson, van den Elzen en Voorn op een 94-65 voorsprong. Coach Skelin gaf de jeugd in dit kwart ook weer speelminuten en dat betekende ook het debuut van Ids Rebergen in het eerste team van New Heroes. Met nog 1.48 te spelen kwam hij het veld in voor Jessey Voorn en liet meteen zijn drang naar de basket zien. Zijn eerste poging strandde nog op de ring, maar even later mocht hij, via vrije worpen dan toch zijn eerste punten laten noteren.  Roel Aarts mocht met 2 rake vrije worpen de eindstand op 104-72 bepalen.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!