Wie zoet is krijgt lekkers, wie hustled een overwinning!

05 December 2016

Het was niet zomaar een wedstrijddag in de Maaspoort. Niet alleen was dit dé kans voor New Heroes om de verliespartij in Rotterdam recht  te trekken, maar ook hing er een heuze Sint- en Pietensfeer rondom de wedstrijd! Terwijl de driepunters en dunks om de oren vlogen, werden schoenen gezet en pepernoten gestrooid in een bruisend Maaspoort.

De Charles Mitchell show
Vol met energie begon New Heroes aan het eerste kwart. Na 20 seconden lag de eerste driepunter van Antwan Scott al in de basket. Maar Rotterdam was net zo scherp. Drie snelle scores zette de stand op 3-7. Toen werd het tijd voor Charles Mitchell. Met drie scores op rij leek een lange dag te gaan worden voor de centers van Rotterdam. Ook de bank van Rotterdam had het zwaar te verduren. Zonder ook maar één seconden te twijfelen duikt Charles de bank in van Rotterdam, de bankspelers zien hun basketbalcarrière voorbij flitsen. ‘’I might injure myself by diving everywhere, but I will keep doing it if it is going to make my team win’’, aldus Mitchell. Iedereen komt met de schrik vrij. Ook Justin Watts liet met een tweehandige dunk de Maaspoort meteen weten dat hij er was. Toch kreeg New Heroes het niet voor elkaar om Rotterdam af te stoppen. Voor elke score van New Heroes had Rotterdam een antwoord, voornamelijk  op naam van Anthlon Bell. Het eerste kwart eindigde met een terechte gelijke stand van 22-22.

Driepuntenregen
In het tweede kwart bleven de teams veel scoren. Er vielen opmerkelijk veel driepunters aan beide kanten, waardoor het een puntje-puntje wedstrijd bleef. Door een driepuntenregen van Kees Akerboom en Maarten Bouwknecht kon New Heroes een gaatje slaan. Elke bal die door Rotterdam gemist werd, werd door Charles Mitchell met geweld uit de lucht gegrist, dit allemaal met een brede lach op zijn gezicht. Door de vele scores en verdedigende stops van New Heroes gaan beide teams de rust in met een stand van 46-38.

Het blijft spannend
De start van het derde kwart is duidelijk voor Rotterdam. Onder leiding van acht opeenvolgende punten  van Bell wordt de achterstand verkleind naar maar één punt: 54-53. Onder leiding van Mitchell en Stefan Wessels begint New Heroes meer aanvallende rebounds te pakken waardoor het verschil gelijk blijft met de stand 66-58 aan het eind van kwart 3. Het vierde kwart belooft een spannende te worden.

Justin Watts: hoogtepunten machine
Het vierde kwart was duidelijk die van Justin Watts. Door een prachtige alley-oop en verschillende acrobatische scores wordt met behulp van sterk spel van Stefan Wessels en Pim de Vries de voorsprong uitgebreid naar 11 punten, 76-65. Maar Rotterdam is nog niet klaar. Door onnodige fouten van New Heroes en scores van La’shard Anderson en Vaidas Tamasauskas blijft het met een stand van 76-70 een spannende wedstrijd. Door scores van Watts komt Rotterdam niet meer in de gelegenheid om nog meer in te lopen, de wedstrijd eindigt met een stand van 81-75. Een verdiende overwinning en mooie laatste test voordat New Heroes komende donderdag tegen Donar Groningen voor de NBB-Beker gaat strijden.

Volgende wedstrijd is op donderdag 8 december, thuis tegen Donar Groningen voor de NBB-Beker (aanvang 20.00u).

Scores Den Bosch
Watts 15 pnt, Scott 15 pnt en Akerboom jr. 12 pnt.
Percentage 2p: 54%, 3p: 38% en FT: 80%. Rebounds: 43.

Scores Rotterdam
Bell 21 pnt, Anderson 19 pnt en Tamasauskas 9 pnt.
Percentage 2p: 50%, 3p: 38% en FT: 67%. Rebounds: 28.

Deel deze pagina

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!