Strijdend New Heroes komt net tekort in Zwolle

08 March 2019

In een wedstrijd met 2 gezichten komt New Heroes net tekort in Zwolle. Na bij rust met 39-26 achter te hebben gestaan, knokte de ploeg zich via 48-54 naar een 66-66 eindstand. In de overtime bleek Landstede Zwolle toch een iets langere adem te hebben en kon men met 76-69 de punten in eigen huis houden.

Een sterk begin van Landstede
Landstede opende de wedstrijd voortvarend met een 6-0 voorsprong. Schaftenaar en Kajami-Keane tekenen beide voor de driepunter en vanaf dat moment loopt New Heroes al achter de feiten aan. Williams mag met 2 vrije worpen iets terugdoen, maar Landstede loopt via Kajami-Keane, Dahlman en Dorsey-Walker snel naar een 13-2 voorsprong. Na 5 minuten spelen is het Sherrill die voor New Heroes de eerste veldscore van de avond laat aantekenen. Met zijn driepunter zorgt hij voor 13-5, maar het zijn weer Kajami-Keane en Dahlman  (and one) die Landstede een comfortabelere voorsprong geven, 18-5. Als even later Bleeker en de Pagter ook nog driepunters raak gaan schieten staat er na het eerste kwart een 24-9 stand op het bord.

Schoten beginnnen te vallen
Schaftenaar gooit er in het begin van het 2e kwart nog maar eens een driepunter in. Landstede zou deze eerste helft afsluiten met 8 rake driepunters, waarvan er 3 op het conto komen van Dorsey-Walker. Hij is het dan ook die de 30-11 op het bord gooit na 2 rake vrije worpen van Williams. New Heroes blijft moeite houden met de veldscores en staat halverwege het 2e kwart op 8 punten uit veldscores en 7 uit vrije worpen. Na de time-out van Skelin halverwege het kwart is het Taylor die, met een driepunter, 35-15 op het bord zet. New Heroes komt iets beter in de wedstrijd. De ploeg doet er alles aan, is wat ongelukkig in de afronding, maar kan het 2e kwart toch met 15-17 naar zich toetrekken. De scores vanuit het veld vallen wat beter, New Heroes plaatst een 4-14 run en halverwege de wedstrijd staat het 39-26.

Sterke run levert voorsprong op
Die 4-14 run was nog maar een voorbode van wat er in het 3e kwart zou gebeuren. Landstede loopt heel even verder uit naar 48-33 en vanaf dat moment kantelt de wedstrijd volledig. Via een sterke Taylor, Henson en Wessels plaatst New Heroes een 0-21  run en pakt zo aan het eind van dit kwart een 48-54 voorsprong. Met nog 2 minuten te spelen waagt Taylor een poging van achter de driepuntslijn, waarbij hij ongelukkig op de grond valt. Heel even zag het er niet goed uit, maar hij kan gewoon verder en scoort de 3 toegekende vrije worpen feilloos. New Heroes is weer helemaal terug in de wedstrijd na dit kwart overtuigend met 9-28 binnen te slepen.

Het laatste kwart geven beide ploegen elkaar niet veel toe. Landstede blijft aan de goede kant van de score (18-12) en met name Dorsey-Walker blijft scherp deze avond. Aan de kant van New Heroes was het Vernon Taylor, die met 25 punten en 14 rebounds een double-double liet noteren. De 18-12 winst voor Zwolle in dit kwart betekende dat beide ploegen met 66-66 de overtime in gingen. New Heroes liet de kans op winst liggen toen Taylor met nog 10 seconden te spelen aanlegde voor een driepunter, met zijn hak over de lijn. In de aansluitende aanval van Landstede werd ook niet meer gescoord dus kregen we een bonus van 5 minuten.

In die overtime was het al snel Landstede dat een voorsprong pakte van 5 punten. New Heroes kwam er niet meer aan te pas en met 1 rake vrije worp van Wessels en een score van Sherrill kwam er met 76-69 een einde aan deze wedstrijd.

Op dinsdag 12-03 spelen we de thuiswedstrijd tegen Dutch Windmills. De tickets zijn hier verkijgbaar!

Deel deze pagina

Stay in touch with us!