Kwartfinale eindstation voor New Heroes

06 May 2018

Het mocht niet zo zijn. New Heroes heeft geknokt voor wat het waard was, maar Forward Lease was in deze best of 3 serie net te sterk voor de ploeg van coach Poropat. Met een 89-92 overwinning gaan zij door naar de halve finale van de play-offs en kan New Heroes op vakantie. Topscorer deze wedstrijd was wederom Sherrill met 23 punten, gevolgd door Oudendag met 17 en Bouwknecht met 14.

Sterke start Forward Lease
Net als in de voorgaande wedstrijd begon Forward Lease gretig aan de wedstrijd. New Heroes was nog niet bij de les en binnen een kleine 3 minuten stond de ploeg uit Rotterdam op een 0-6 voorsprong. Via Wessels en Oudendag kwamen de eerste scores voor New Heroes op het bord, maar toen Kanda 3-10 scoorde was het voor Poropat al tijd om een time-out te nemen. Dat deed de ploeg blijkbaar goed want via scores van Wessels, Sherrill en Oudendag kwam men terug tot 10-10. Keshun Sherrill en Wessels hielden dat scoren nog even vol, voor Forward Lease waren het Setty en Krabbendam die de ploeg in de buurt van New Heroes hielden. De voorsprong aan het eind van het kwart was wel voor New Heroes, 18-14

Het tweede kwart was overduidelijk voor Forward Lease (20-33) en eigenlijk al een opmaat voor de rest van de wedstrijd. New Heroes kwam er niet aan te pas en een subliem spelende Ordane Kanda ( 36 punten, 11 assists en 5 rebounds in 40 minuten) leidde Forward Lease naar een 38-47 voorsprong bij rust. De eerste 4 punten dit kwart waren al voor Kanda waarmee hij de stand gelijk trok, 18-18. Wessels mocht daarna naar de vrije worp lijn, maar de gelegenheid om New Heroes weer op voorsprong te zetten liet hij aan zich voorbij gaan. Maik Bouwer pakte die gelegenheid wel aan voor Forward Lease, 18-20, waarna Morgan met zijn enige 3 punten van deze helft de voorsprong weer naar Den Bosch bracht. Kanda scoorde 21-22 waarna Akerboom met een driepunter New Heroes naar 24-22 schoot. Forward Lease was hot en met een 0-14 run sloegen ze een flink gat in het tweede kwart, 24-36. New Heroes krabbelde nog wel iets terug, maar Forward Lease hield het betere van het spel en kon met een voorsprong van 9 punten de rust ingaan, 38-47.

New Heroes krabbelt overeind
Wie anders dan Kanda opende de score voor Forward Lease in het 3e kwart. De voorsprong van 9 punten werden er 11, maar Keshun Sherrill maakte er eigenhandig weer 6 punten verschil van. Het publiek in de Maaspoort ging achter de ploeg staan, maar Kanda en Setty wisten daar prima mee om te gaan. Binnen no-time was de marge 13 punten en kon New Heroes weer opnieuw beginnen. Een bommetje van Bouwknecht bracht ze op 10 punten, maar de driepunter van Bouwer direct daarna gaf Forward Lease weer wat lucht. New Heroes probeerde met man en macht de kloof te dichten, maar Forward Lease hield goed stand en kon nog steeds met een voorsprong het kwart afsluiten, 65-72


Forward Lease houdt stand
Ook in het 4e kwart bleef New Heroes knokken om Rotterdam op de knieƫn te krijgen. Puntje voor puntje kwam het dichterbij, via 67-75 werd het 74-75. Om en om scores van beide ploegen bracht 78-79 op het bord en toen Morgan 80-79 scoorde kwam New Heroes sinds lange tijd weer op voorsprong. Stolk gooide de ploegen met 1 rake vrije worp weer op gelijke hoogte en Kanda trok de voorsprong met zijn score weer naar Forward Lease toe. 80-82 en time out New Heroes. Een driepunter van Sherrill voor 83-82, maar Stolk liet dat niet toe en zijn driepunter betekende 83-85 voor Forward Lease. Met nog 2.25 op de klok was het de prima spelende en verdedigende Pim de Vries die 85-85 scoorde en het leek erop dat de wedstrijd weer op een verlening afstevende. Oudendag gaf New Heroes met 2 rake vrije worpen een 87-86 voorpsrong en toen Kanda daarna een van zijn vrije worpen miste was het Pim de Vries die New Heroes op 89-86 zette met nog 1.06 op de klok. Trevor Setty gooide zijn 2e driepunter van de avond erin, 89-89 en met nog 42 seconden te spelen was het balbezit New Heroes. De daaropvolgende aanval ging de mist in en Forward Lease sloeg meteen toe via wie anders dan Ordane Kanda, 89-91. Met nog 2 seconden op de klok werd het een lastige opgave, helemaal toen Kanda met nog 6/10 seconde te spelen een vrije worp benutte. De 2e ging mis, er werd nog wat gegoocheld met spelmomenten, time outs en wissels, maar uiteindelijk was het Forward Lease dat de wedstrijd, en dus deze best of 3 serie, winnend kon afsluiten.

Deel deze pagina

tags

Wedstrijdverslag, Forward Lease Rotterdam, New Heroes, 2018

next match
20 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!