New Heroes slaat na rust toe

12 April 2019

Met vier spelers in de dubbele cijfers wist New Heroes tegen Basketball Academie Weert een zakelijke 89-72 overwinning te boeken. Tot de rust kon BAL redelijk in het spoor blijven van New Heroes, maar na de rust was, mede door de snelle foutenlast bij Weert, de koek snel op bij de gasten.

Lastig begin
Weert begon goed aan de wedstrijd en liet zeker voor rust weer zien dat het New Heroes altijd lastig kan maken. Tot 9-9 gingen beide ploegen gelijk op, het eerste gaatje volgde daarna via scores van Sherrill en Taylor, 13-9. Rosenmuller deed wat terug, maar weer Sherrill en Taylor brachten de marge naar 6 punten. Na een snel gegeven technische fout voor Aarts kon Wirjo zijn vrije worp benutten, maar het was New Heroes dat door sterk spel van Henson en Taylor naar 24-12 uitliep. Gorissen en Williams sloten het kwart af op 26-15.

BAL blijft in de buurt
Het tweede kwart was met 18-23 voor de gasten uit Weert. Zoals gezegd speelt Weert tegen New Heroes altijd goed basketball en dat was dit tweede kwart niet anders. Nossek en Gorissen openden het bal in het tweede kwart, waarna Wessels en 2x Jessey Voorn New Heroes naar 32-20 tilden. Hollanders antwoorde met een loepzuivere driepunter en Skelin pakte een time-out. Om-en-om vrije worpen van Washington en Oudendag hielden de marge van 12 intact en even later was het Voorn met een driepunter die 37-25 op het bord gooide. Hollanders gooide er ook nog een bommetje in (37-28), waarna beide ploegen met nog 2 minuten spelen op een 44-32 stand kwamen. Het slot van dit kwart was overduidelijk voor Weert. Washington (dunk), Nossek en Gorissen brachten binnen 1 minuut de marge weer terug naar 6 punten, 44-38. Weer pakte Skelin een time-out en in de resterende minuten lukte het beide teams niet meer om het netje te vinden.

Wedstrijd is nog niet gespeeld
Na de rust drong Weert verder aan en kwam het tot een 46-43 stand. Jonathon Williams tilde eigenhandig de marge naar 8 (51-43), maar het was weer Nossek die onder het bord vrij kon scoren. Weert kwam dit kwart ook snel in foutenlast en door vrije worpen van Wessels en Taylor werd het snel 55-45. Nossek wist van geen ophouden, 55-47, maar een driepunter van Bouwknecht gaf New Heroes met 58-47 weer wat lucht. Uiteindelijk stokte de teller dit kwart bij 62-50 in het voordeel van New Heroes.

Gecontroleerd slot
Jonathon Williams, die goed was voor 17 punten en 5 rebounds deze avond, pakte het momentum in het begin van het laatste kwart, 66-50. Weert herpakte zich nog eenmaal en sloop terug tot 66-57. New Heroes pakte ook een kleine run (6-0) en liep naar 72-57. Weert liep ook in dit kwart snel tegen 5 teamfouten aan en ging daarom ietwat met de handrem erop spelen. Het verdere verloop gaven de ploegen elkaar niet veel meer toe (17-15), waarbij Sherrill 9 van zijn in totaal 19 punten liet noteren. In de laatste minuut liet Skelin de jonkies van den Elzen, Thelissen en Rebergen tesamen met Voorn en Aarts de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Met deze overwinning stelde New Heroes ook meteen (minimaal) de 3e plek op de ranglijst veilig.

Deel deze pagina

Stay in touch with us!