Verlies in de Klassieker

02 March 2019

Zelfs in een carnavaleske Maaspoort heeft ZZ Leiden hun winning streak in stand kunnen houden. Met 65-74 pakten de gasten hun 17e overwinning op rij in de DBL en verstevigden daarmee hun koppositie. New Heroes was deze avond niet bij machte om het de ploeg van coach Franke moeilijk te maken.

Leiden schiet met scherp
Het eerste kwart werd meteen duidelijk wat de intenties van beide ploegen waren. New Heroes probeerde uit alle macht het de Leidenaren moeilijk te maken, maar de ploeg uit de sleutelstad schoot in dit kwart al met scherp. 4 rake driepunters waren een voorbode voor wat nog zou komen in de rest van de wedstrijd. De Jong opende de score voor de gasten, waarna beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht hielden. Een driepunter van Watson voor 12-18 betekende het eerste echte gaatje, maar via Oudendag en Bouwknecht knokte New Heroes zich toch weer terug tot 17-18. Vette benutte 2 vrije worpen en een heerlijke steal en dito score van Wessels betekende een 19-20 stand na het eerste kwart.

Verdedigende strijd
Waar beide ploegen in het eerste kwart de verdediging al strak in orde hadden, werd dat in het 2e kwart nog even een tandje erger getuige de 7-12 kwartstand. Er was geen doorkomen aan, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het vizier bij beide ploegen even niet op scherp stond. Toch wist ZZ Leiden er weer 3 driepunters in te knallen, waar New Heroes scores van Sherrill, Henson en Oudendag tegenover zette. Maar daar bleef het dit kwart dan ook bij, zodat beide ploegen met een 26-32 ruststand de kleedkamers konden opzoeken.

Leiden loopt verder weg
Na rust liep ZZ Leiden langzaamaan verder weg bij New Heroes. Na 4 driepunters in de eerste 4 minuten was het 31-46 voor Leiden en had New Heroes nog maar een klein zetje nodig om op een te grote achterstand te komen. Dat zetje kwam er niet, New Heroes bleef knokken en kon via Aarts (and-one), Sherrill en Henson (2 driepunters) terugkomen tot 40-46. Rolf Franke vluchtte in een time-out en dat pakte prima uit voor zijn team. Na de hervatting werd het verschil direct 10 punten en leek er voor ZZ Leiden weinig aan de hand deze avond. Met name Maurice Watson jr. was deze avond, met zijn sterke left hand drive, niet te stoppen door de verdediging van New Heroes. Bij een stand van 46-54 blokte Henson de lay-up van Watson wel heerlijk af, maar even later was het Thompson die met een tip-in Leiden weer een voorsprong van 10 punten gaf. Het slot van dit kwart was voor Taylor (48-56), maar het gaatje bleef nog altijd in het voordeel van ZZ Leiden.

New Heroes komt niet meer in de buurt
Wie anders dan Watson opende het laatste bedrijf. Skelin greep na 44 seconden al naar een time-out. Heel even leefde New Heroes op en een driepunter van Sherrill, gevolgd door een sterke rebound van Taylor plus aansluitende fout van de Randamie deed ook Rolf Franke besluiten nog een time-out te nemen. Direct daarna werd Oudendag’s block afgefloten en kreeg hij, na protesteren, ook nog een technisch fout op zijn conto. Thompson gooide 2 van de 3 vrije worpen raak en New Heroes kwam na een driepunter van de Jong op een achterstand van 14 punten. Sterke verdediging van ZZ Leiden zorgde voor een shot clock violation van New Heroes, maar Taylor zorgde even later met zijn driepunter toch weer voor een opleving, 54-66. Die duurde niet al te lang want het was Watson die met de 14e rake driepunter voor Leiden deze avond de marge weer naar 15 punten bracht, 54-69. In het restant van de wedstrijd kwam New Heroes nog wat terug, maar verder dan 65-74 kwam de ploeg van Skelin deze avond niet meer.

Deel deze pagina

tags

2019, verlies, ZZ Leiden

Stay in touch with us!