VERLIES IN DE KLASSIEKER

05 November 2018

In een wedstrijd met twee gezichten is het New Heroes Basketball niet gelukt om de wedstrijd tegen ZZ Leiden in winst om te zetten. Een prima gevulde Maaspoort zag een sterk 1ste kwart van New Heroes, maar in het 2e en 3e kwart maakte ZZ Leiden het verschil zo groot dat de eindsprint van New Heroes net niet goed genoeg was. De winst ging dan ook met 83-91 mee naar de Sleutelstad.  Topscorer aan de kant van New Heroes was Devon van Oostrum met 19 punten. Een sterk spelende Payton Henson scoorde een double-double met 17 punten en 11 rebounds.

Snelle start
New Heroes trok fel van leer en stond binnen 2 minuten, door scores van Sherril, Henson en Aarts, al op een 7-0 voorsprong. ZZ Leiden was dit kwart nog zoekende, maar kwam daarna toch snel op het scorebord. Halfweg dit kwart was de stand 16-6 en had Payton Henson al getekend voor 2 driepunters. Voor ZZ Leiden waren het Thompson, Watson en de Jong die de punten lieten bijschrijven. New Heroes bleef aandringen om het verschil groter te maken, maar ZZ Leiden kwam steeds beter in het spel en kon zodoende New Heroes redelijk afstoppen. De teller stokte aan het eind van het eerste kwart bij 23-17.

Andere wedstrijd
Het 2e kwart was met 14-28 overduidelijk voor ZZ Leiden. Met name Clayton Vette excelleerde dit kwart met 18 punten en was voor New Heroes bijna niet af te stoppen. Vette opende het kwart met 2 vrije worpen waarna New Heroes via Williams en Oudendag kon uitlopen naar 29-19. Vette bracht de marge terug naar 5 en via een score van Darius Thompson kwamen de gasten zelfs terug tot 3 punten. New Heroes pakte de broodnodige time-out en daarna was het Henson met een driepunter voor de 32-26, maar het was weer Vette die met 2 opeenvolgende scores de marge terug bracht naar 1. New Heroes kon het gaatje via vrije worpen van Henson en Sherrill weer vergroten tot 4, 35-31. ZZ Leiden, dat weer met een 6 mans rotatie speelde, (Thompson, Kherrazi en Vette speelden allen 40 miuten) bleef feller dan de thuisclub en kwam vlak voor rust op een 37-39 voorsprong. Toen ook Watson zich met scoren ging bemoeien was het voor New Heroes ineens een hele andere wedstrijd en kon men met een 37-45 achterstand de kleedkamers opzoeken.

Leiden loopt verder uit
Het derde kwart verliep voor New Heroes niet veel beter. ZZ Leiden bleef de betere van het spel hebben en pakte het kwart dan ook met 16-24. Payton Henson opende nog meteen and-1, maar Kherrazi antwoorde meteen met een score voor 40-47. Een sterke actie van Williams gaf Oudendag de kans tot een tip-in, maar ZZ Leiden liep via de Jong en Vette weer verder weg bij New Heroes. Voorn met een bommetje en Kherrazi voor ZZ Leiden brachten de score, met nog 8 minuten op de klok naar 45-54. Wat toen volgde waren 3 minuten van over en weer balverlies en geen scores aan beide kanten. Met nog 5 minuten te spelen mocht Jonathon Williams naar de vrije worp lijn, maar een driepunter van de Jong zorgde ervoor dat ZZ Leiden toch weer iets verder uitliep. Toen Darius Thompson tekende voor 50-64 leek de wedstrijd beslist. New Heroes was niet bij machte om het tij te keren en met nog 10 minuten te spelen was de voorsprong met 53-69 voor ZZ Leiden.

Eindspurt komt te laat
De mannen van coach Skelin lieten in het laatste kwart wel wat meer vechtlust en strijd zien, maar helaas voor New Heroes kwam die eindspurt te laat. De wederom sterk spelende Williams, 16 punten en 6 rebounds, ging voorop in de strijd en startte dit kwart met een score voor 55-69. De Jong en Vette (driepunter) lieten zich niet uit het veld slaan en ZZ Leiden had een marge van19 punten, de grootste van deze wedstrijd, 55-74. New Heroes ging intensiever spelen en via een steal en aansluitende dunk met and 1 van Williams werd even later de stand 64-76. Even later moest Voorn naar de kant met 5 fouten en mocht Watson aanleggen vanaf de vrije worp lijn, 64-78. Via een paar sterke drives naar de basket van van Oostrum kwam New Heroes sterk terug tot 74-82. Coach Franke van ZZ Leiden zag het gevaar en vluchtte in een time-out. Dat stopte Devon van Oostrum niet en zijn driepunter, en 14e punt van de wedstrijd, gaf New Heroes en het publiek weer hoop op een goede uitslag, 77-82. New Heroes bleef knokken, maar de tijd was in het voordeel van ZZ Leiden. Derhalve kwam New Heroes niet verder terug en ging de wedstrijd met 83-91 verloren.

De volledige wedstrijd is hier terug te zien.

Onze volgende thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 11-11 (vs. Dutch Windmills), tickets zijn hier verkrijgbaar.

Deel deze pagina

next match
20 April 2019 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!