New Heroes op de weg terug!

27 November 2016

Door Rob de Keijzer

De Maaspoort zat weer heerlijk vol, het publiek stond als een man achter het team en het team van coach van der Holst trok aan het langste eind deze avond. Het was een mooie avond in Den Bosch! De overwinning van 70-67 op Leiden geeft het team, maar zeker ook de Bossche burger, weer moed voor de komende wedstrijden.

Alley-oop slamdunk
Kees Akerboom liet zien dat hij nog steeds kan scoren en opende de score met een driepunter. Draper scoorde voor Leiden waarna Wessels (drietje) en Mitchell zorgden voor 8-2. Leiden deed wat terug in de persoon van Jansen. Hij zorgde ervoor dat Den Bosch niet meteen te ver weg liep en gooide met zijn driepunter de stand naar 8-5. De minuten daarna waren er aan beide kanten kleine slordigheden en werd er onnauwkeurig geschoten. Wessel en Watts zorgden aan Bossche zijde voor de punten. 14-12 en balbezit New Heroes. Een heerlijke assist van Bouwknecht op Watts zorgde ervoor dat laatstgenoemde voor 16-12 kon tekenen met een schitterende alley-oop slamdunk. De Pagter sloot het 1ste kwart af met een bommetje. Stand na deze vermakelijke 10 minuten was 19-12 in het voordeel van New Heroes.

In het tweede kwart speelde New Heroes ietwat slordig. Dit kwart ging dan ook met 12-20 naar de gasten uit Leiden. Den Bosch begon het kwart goed en liep door scores van Watts en Bouwknecht uit naar een voorsprong van 10 punten. Voorn scoorde voor Leiden de 24-16 waarna Mitchell er met 1 vrije worp 25-16 van maakte. 2x Lee en Koenis voor ZZ Leiden voorkwam weer dat Den Bosch uit kon lopen. 25-22 en nog 4 minuten te spelen tot de rust. Het was weer Mitchell die de Bosschenaren naar 27-22 tilde waarna Voorn en Koenis de stand gelijk trokken tot 27-27. Met nog 1 minuut te spelen was daar de 31-27 voorsprong voor New Heroes door de Vries en Bouwknecht, maar Voorn kreeg met nog een paar luttele seconden 3 vrije worpen om er zo voor te zorgen dat Leiden toch met een voorsprong kon gaan rusten. Koelbloedig gooide hij ze alle 3 raak en dus zochten de teams de kleedkamers op met een 31-32 ruststand.

Antwan Scott
Waar Antwan Scott in de eerste 2 kwarten nog nadrukkelijk bezig was met het opbouwen en met het strooien van passes ging hij na de rust zich ook nog bemoeien met het scoren. Hij opende het 3e kwart met een score waarna hij helaas ook een onsportieve fout tegenkreeg. Kherrazi scoorde er 1, miste de 2e waarna Jansen de Leidenaren naar een 33-36 voorsprong gooide. Scott met een score and one en ook Mitchell ( score and one) gaven de New Heroes weer wat lucht. Halverwege het 3e kwart was de stand 39-36 en het Bossche publiek liet het HeyaDenBosch weer door de Maaspoort galmen. Akerboom, Wessels (assist Bouwknecht) en een drietje van Scott zorgden weer voor een voorsprong van 9 punten. 49-40 met nog 2.58 op de klok. Lee scoorde voor Leiden waarna Mitchell met 2 vrije worpen en Scott met een bommetje de grootste voorsprong (12pnt, 54-42) voor New Heroes noteerden. Lee zette daarna zijn debuut voor Leiden nog wat kracht bij en ZZ Leiden kwam terug tot 54-50. Een rake vrije worp van Lietmeijer verder was het 55-50 en kon het publiek zich opmaken voor het laatste kwart.

Dat 4e kwart begon voor beide teams wat nerveus. Vele gemiste schoten totdat na 2 minuten de eerste in het mandje viel. Lee voor Leiden met de 52-50 waarna Scott met een 3puntspoging probeerde de voorsprong verder uit te breiden. De rebound was voor Akerboom, die Mitchell in stelling bracht. Zijn hookshot ging naast de basket waarna Wessels de aanvallende rebound pakte waardoor uiteindelijk Scott de 57-52 kon laten aantekenen. Een typerend beeld voor de wedstrijd, New Heroes was fel in zowel de verdedingende als ook de aanvallende rebound. Kherrazi, de Pagter en Draper scoorden om en om, waarna weer Scott de stand naar 61-56 bracht.  Een score van Lee, onmiddellijk gevolgd door een steal en weer een score gaf Leiden toch weer hoop op een mooie uitslag. 61-60 en het beloofde een mooi slot te worden van deze vermakelijke wedstrijd. Watts en Scott met de score voor New Heroes en Koenis (7pnt in minuutje tijd) en het was 65-67 voor Leiden. De Pagter “vocht” zich daarna naar de ring en trok de stand weer gelijk. 67-67 en het publiek ging er eens voor staan in de Maaspoort. Leiden met de aanval, maar een steal van Watts en zijn score betekende 69-67 voor New Heroes. De slingers kwamen al het veld op, maar er moest nog 2.1 seconden gespeeld worden. Antwan Scott schoot 1 van zijn vrije worpen raak, 70-67, en de laatste poging van Leiden strandde op de ring. Een mooie overwinning voor de mannen van coach van der Holst, die voor de camera van de NOS aangaf opgelucht te zijn met de winst, maar ook dat hij niet getwijfeld had dat ze niet zouden kunnen winnen.

Volgende wedstrijd is op donderdag 1 december in Zwolle tegen Landstede Basketbal (aanvang 19.30u). Op zondag 4 december spelen we weer thuis tegen Rotterdam. Aanvang wedstrijd in de Maaspoort Sports & Events is 15.00 uur.

Scores Den Bosch:
Scott 18 pnt, Mitchell 12 pnt en Watts 10 pnt.
Percentage 2p: 51,2%, 3p: 33,3% en FT: 70,0 %. Rebounds: 38

Scores Leiden:
Lee 17 pnt, Koenis 15 pnt en Kherrazi 10 pnt.
Percentage 2p: 61,0%, 3p: 16,7% en FT: 57,1%. Rebounds: 33

 

Deel deze pagina

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!