Winning streak New Heroes nog steeds intact!

25 January 2018

Na een moeizame eerste helft lukte het New Heroes uiteindelijk toch om Apollo Amsterdam op de knieen te krijgen. Het verschil van 7 punten bij rust werden er uiteindelijk 25 aan het eind van de wedstrijd. De 89-64 winst betekende de 9e overwinning op rij voor de ploeg van coach Poropat. Topscorer en MVP aan de kant van New Heroes werd Norville Carey met 26 punten, 13 rebounds en 6 steals. Miklusak kwam tot 21 punten en 8 rebounds en Stefan Wessels tot 14 punten en 5 rebounds.

Moeizame eerste helft
In het eerste kwart liet Aron Roye meteen zien waarom Apollo er goed aan gedaan heeft hem terug te halen. Met 5 punten en goed spel was hij een ware plaag voor de verdediging van New Heroes op dat moment. Voor New Heroes was het Mike Miklusak, met 10 punten dit kwart, die er boven uit stak. Gedurende de eerste 8 minuten had New Heroes steeds een kleine voorsprong, maar Apollo wist van geen opgeven en bleef aanklampen. Bij 14-12 was het van der Horst die de stand gelijk trok tot 14-14. Miklusak zorgde met zijn driepunter weer voor de voorsprong, maar Apollo, via van der Horst bepaalde de eindstand van dit kwart op 17-16.

New Heroes was in het verloop van de 1ste helft nog niet bij de les. Carey gooide New Heroes naar 19-16, maar Apollo kwam snel op gelijke hoogte door een driepunter van van der Horst. Norville Carey (13 punten dit kwart) gaf de voorsprong weer aan Den Bosch, maar via van der Horst en Weijs (driepunter) nam Apollo de leiding in de wedstrijd, 23-24.  Toen ook Berend Weijs liet zien dat hij kon dunken werd de stand 23-26 in het voordeel van Apollo Amsterdam. Sherrill had het vizier nog niet op scherp en miste 2 vrije worpen waarna Carey er 1 uit 2 benutte. Ook van Schaik wist van zijn 2 vrije worpen er maar 1 te benutten. Wessels deed dat beter, gooide er 2 in het netje, en New Heroes stond met 26-27 weer in de buurt van Apollo. Via Bouwknecht werd het 28-27 maar Apollo wist toch nog steeds bij te blijven, 29-29. Wessels en Carey zorgden voor 33-29 en toen van Schaik met een driepunter voor 33-32 tekende nam coach Poropat een time out. Apollo had de bal, deed niks met de aanval door een block van Carey en New Heroes liep via Oudendag en Carey, die op dat moment al 15 punten en 7 rebounds had, naar 37-32. Markusse mocht voor Apollo nog wat terugdoen, maar Oudendag  (1 x FT) en Miklusak gaven New Heroes een voorsprong van 7 punten bij rust, 41-34.

Snelle start na rust opmaat naar winst.
Direct na rust verdubbelde New Heroes in 2 minuten die voorsprong van 7 punten naar 14 punten. De Vries, Miklusak, Sherrill met een dunk (!) en weer Wessels betekende 50-36. Wessels ging nog even door en pakte ook de 52-36 mee waarna coach Faijdherbe voor Apollo een time out nam. Het restant van dit kwart bleef de voorsprong rond de 15 punten. Carey had na dit zijn double-double al te pakken met 22 punten en 11 rebounds.

Met 66-53 werd het 4e kwart begonnen. Apollo krabbelde beetje bij beetje iets van die achterstand weg en kwam via Roye en Weijs zelfs weer op 9 punten van New Heroes, 67-58. Op dat moment was ook meteen de koek op bij de gasten uit Amsterdam. Roye stond er op dat moment redelijk alleen voor, en hoe goed hij ook speelt in Amsterdamse dienst, dit kreeg hij ook niet voor elkaar. New Heroes liep via een 12-0 run uit naar 79-58 en de wedstrijd was gespeeld.  Bij Apollo kregen de vaste spelers rust en mocht de jeugd speelminuten maken. Ook bij New Heroes was het weer de beurt aan Stan van den Elzen om zijn talent te tonen. Koud in het veld liet hij al dreiging naar de basket zien en kon Miklusak zijn 8e rebound en 21ste punt laten aantekenen. Meteen daarna was het Stan van der Elzen zelf, na een lekkere assist van Bouwknecht, die de stand naar 89-62 bracht.  Het slot van de wedstrijd was voor Asante Landburg die met 2 vrije worpen de eindstand op 89-64 bracht.

Op 31 januari speelt New Heroes de returnwedstrijd voor de beker in en tegen Leeuwarden, om 3 dagen later, op 3 februari weer tegen Aris Leeuwarden te spelen, ditmaal in een thuiswedstrijd voor de competitie.

Deel deze pagina

tags

Competitie, winst, Apollo Amsterdam, 2018

next match
18 November 2018 @ 14:30
vs

Stay in touch with us!