Winst in eerste wedstrijd van 2019!

06 January 2019

Nog zonder de pas aangetrokken Darrell Davis boekte New Heroes in en tegen Dordrecht een duidelijke overwinning.  In deze eerste van 4 wedstrijden in een week tijd was New Heroes met 59 - 81 duidelijk de betere deze middag. Topscorer aan Bossche kant was Jonathon Williams met 15 punten en 8 rebounds. Ook Voorn (14), Henson (11) en Sherrill (10) kwamen deze middag in de dubbele cijfers. Opmerkelijk waren de 2 blocks van toch de kleinste man van het veld, Keshun Sherrill.

Begin voor New Heroes
Roel Aarts deed in het begin van zich spreken. Hij zette New Heroes snel op 0-4, maar liep daarna meteen tegen 2 (waarvan 1 onsportief) fouten aan. Zijn vervanger Oudendag pakte het scoren meteen over en via 2 loepzuivere driepunters van Voorn stond het na 6,5 minuut spelen 5-12 voor New Heroes. Henson, Oudendag en Williams maakten scorend het kwart vol, Dutch Windmills kwam niet verder meer dan 12 punten dit kwart, mede door een sterke verdediging aan Bossche kant.

Williams niet te stoppen
Ook het 2e kwart scoorden de gastheren niet meer dan 12 punten. New Heroes draaide prima na de korte stop en aanvallend was er voor Dutch Windmills niet door de Bossche defensie heen te komen. Een 0-10 run betekende halfweg dit kwart een 12-32 voorsprong voor New Heroes. Van Overbeek en Richardson deden wat terug, maar Williams, die nog steeds aan een heel sterke periode bezig is en onder de borden niet te stoppen is in zijn drive naar de basket, en Henson brachten New Heroes naar 19-41. De spanning was op dat moment al lang uit de wedstrijd en Bouwknecht kon met 2 vrije worpen New Heroes naar 21-45 gooien Het slot was voor Lavonte Dority, die voor Dutch Windmills met een driepunter in de laatste seconde de ruststand naar 24-45 bracht.

Thelissen maakt goede indruk
Het 3e kwart geloofden beide ploegen het wel. Dutch Windmills scoorde weer 12 punten, waar New Heroes er 16 tegenover zette. Met 36-61 werd dit kwart afgesloten en kon men zich opmaken voor de laatste 10 minuten. Dat laatste kwart was met 23-20 voor Dutch Windmills. Bij New Heroes mocht Norbert Thelissen weer zijn minuten maken en ervaring op doen in de DBL. Hij luisterde dat op met 5 punten in 4 minuten, waaronder een heerlijke driepunter. Hij speelde met veel dreiging en zijn penetraties naar de basket waren voor Dutch Windmills lastig te beantwoorden waardoor hij of scoorde of een fout tegen kreeg. Ook Stan van den Elzen kreeg in deze wedstrijd weer zijn minuten (13) en lijkt een vaste positie te hebben verworven in de rotatie van coach Skelin. De wedstrijd werd uiteindelijk met 59-81 gewonnen en New Heroes kan zich gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd, aanstaande dinsdagavond in de Maaspoort, tegen Landstede Zwolle.

Tickets zijn hier te bestellen!

Deel deze pagina

tags

2019, Winst, Dordrecht, Dutch Windmills

Stay in touch with us!