Winst in home opener

15 October 2017

New Heroes boekte in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen een makkelijke zege op Den Helder Suns. Vanaf het eerste kwart is de overwinning nooit echt in gevaar gekomen. Uiteindelijk stond er na 4 kwarten ( 28-15, 25-13, 22-14 en 16-23) een 91-65 overwinning op het bord. Topschutter aan Bossche zijde was wederom Keshun Sherrill met 20 punten. Marshall liet zien dat hij snel gewend is aan zijn ploeggenoten en kwam tot 15 punten.

En dat hij snel gewend is zagen we na een half minuutje al. Marshall opende het bal met een loepzuivere driepunter, waarna Den Helder, via hun topschutter McConico, meteen 3-2 aantekende. Er was even wat verwarring bij de score, die ineens op 3-4 stond, maar goaltending van Oudendag betekende score Den Helder.  Een minuutje later is het Sherrill die zijn vizier ook al op scherp heeft staan en scoort met zijn driepunter de 6-4. Dority trekt het voordeel met score en and 1 naar Den Helder (6-7), maar Wessels zorgt er met 2 scores voor dat New Heroes weer met 10-7 aan de leiding gaat. Via Marshall, Sherrill, Wessels en Bleeker loopt Den Bosch verder uit naar 22-13 en is het gaatje geslagen. Een heerlijke dunk van Marshall (assist Wessels) en 2x Bleeker betekent een 28-15 kwartstand.

Miklusak schiet met scherp

In het 2e kwart loopt New Heroes verder weg van Den Helder. Halverwege het kwart zet Den Bosch een 14-2 run neer waarin Mike Miklusak nadrukkelijk van zich doet spreken en laat zien dat er veel potentieel zit in deze eerste jaars rookie. Hij neemt de helft van de 14 punten voor zijn rekening, de andere komen op naam van Sherrill, Bouwknecht en Marshall. Bij de stand 49-23 mag McConico zijn 12e punt laten noteren voor Den Helder. Sherrill gooit dan de 53-28 op het bord, onderbroken door een driepunter van Boyd van der Vuurst de Vries.

Nadat in de rust de winnaars van het Bossche Basket Bingo door legende Henk Pieterse in het zonnetje zijn gezet is het Miklusak die de score weer opent voor de Bosschenaren.  Zijn 9e punt betekent 55-28, waarna ook Oudendag zich met het scoren gaat bemoeien. Een tip-in en een dunk (assist Sherrill) betekent 59-35. Den Helder zette daar scores van Koopman en Laurent tegenover. Daarna neemt het Bossche overwicht weer toe, en met name Miklusak blijft het net goed vinden. Met zijn 11 punten dit kwart komt New Heroes tot een 75-42 voorsprong na 3 kwarten.

Den Helder recht de rug

In het laatste kwart valt de concentratie bij New Heroes wat weg. Den Helder scoort 7 punten op rij (75-49) waarna Wessels voor New Heroes even het ritme bij Den Helder kan breken. Toch pakt Den Helder de draad weer goed op en zal dan ook dit kwart met een 16-23 stand afsluiten. Het slotakkoord van Den Bosch is voor Wessels die de laatste 6 Bossche punten laat aantekenen zodat de eindstand van 91-65 een feit is. Topscorer deze wedstrijd was Keshun Sherrill met 20 punten, gevolgd door Mike Miklusak met 18.

Volgende week zondag (22-10) speelt New Heroes de uitwedstrijd bij Landstede Basketball. Aanvang wedstrijd is om 14.30 uur in het Landstede Sport Centrum. Eerstvolgende thuiswedstrijd is de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden op donderdag 26 oktober (20.00u).

Deel deze pagina

tags

Wedstrijd, Den Helder, home opener, 2017

next match
17 October 2018 @ 20:00
vs

Stay in touch with us!