Zege op Donar Groningen in kolkende Maaspoort

24 November 2018

In een bij tijd en wijle kolkende Maaspoort heeft New Heroes een meer dan verdiende overwinning behaald tegen Donar Groningen. Na een matig eerste kwart kwam New Heroes de 3 daaropvolgende kwarten sterk terug wat resulteerde in een 73-65 overwinning op de regerend landskampioen. Topscorer aan de kant van New Heroes deze avond was Maarten Bouwknecht met 22 punten, gevolgd door Payton Henson met 18 (5 reb) en Jessey Voorn (15 pnt en 7 reb). Stan van den Elzen trok de goede lijn van afgelopen woensdag door en was met name in defensief opzicht heel sterk deze avond.

Eerste kwart voor Donar, maar New Heroes herstelt
Donar kwam sterk uit de startblokken en pakte in het eerste kwart, nadat Voorn de score geopend had, al heel snel een 4-10 voorsprong. New Heroes oogde minder scherp, maar kon in dit kwart Donar toch prima bijbenen. Payton Henson liet weer zien dat hij, mede door de blessures, van grote waarde is en mede dankzij scores van hem kwam New Heroes terug tot 11-13. Twee driepunters van Pasalic betekende uiteindelijk toch dat het eerste kwart met 13-19 naar de Noorderlingen ging.

Weer was het Payton Henson die in het begin van het 2e kwart New Heroes dichtbij Donar bracht. Met 2 vrije worpen en een driepunter werd het ineens 18-19 en was er ietwat irritatie geslopen in de ploeg van coach Braal. Toen Sherrill even later met een driepunter de stand op 21-21 bracht pakte coach Braal de broodnodige time-out. Ook Ivica Skelin pakte de gelegenheid aan om zijn manschappen defensief weer op hun plek te zetten, wat resulteerde in 3 aanvallen op rij van Donar waaruit geen score kwam. Met name Stan van den Elzen was op dreef in deze periode van de wedstrijd. Halfweg het kwart, bij een 33-28 stand pakte hij een steal maar werd op weg naar de basket onsportief naar de vlakte gewerkt door Cunningham. De twee vrije worpen en zijkant leverden New Heroes een 37-28 voorsprong op. Het slot in dit kwart was voor Donar, maar New Heroes kon met 37-33 de voorsprong vasthouden.

Bouwknecht en Henson springen eruit
Ook na de rust was het New Heroes dat wel wilde winnen en de gastheren toch net even minder. Joseph Wall mocht het kwart openen, maar Bouwknecht en Henson brachten New Heroes naar 44-35. Heel even leek het erop dat Donar terugkwam in de wedstrijd, met nog 2 minuten te spelen was het verschil ineens nog maar 1 punt, 50-49. Wie anders deze avond dan Bouwknecht en Henson gaven New Heroes weer wat lucht, zodat de stand aan het eind van Q3 55-49 in Bosch voordeel was.

Payton Henson ging daarna vrolijk door, 57-49 en mocht daarna, na 30 minuten en 39 seconden even naar de kant voor de broodnodige rust. Zijn vervanger? Norbert Thelissen, waardoor New Heroes, en dat is niet voor de eerste keer dit seizoen, met 5 Nederlanders op het veld stond. Weer krabbelt Donar iets terug van de achterstand, maar de verdediging van New Heroes staat deze wedstrijd als een huis. Bij 62-56 blokt Nick Oudendag Koenis weergaloos de hal uit, maar de scheidrechters zijn het compleet oneens. Wel een score, even overleg, geen score, maar 1 seconde later weer wel een score van Koenis, 62-58. New Heroes laat zich niet uit het veld slaan, verliest wel even de bal en ziet Callahan naar de basket lopen voor een easy lay-up. Die wil het iets te mooi doen met een achterwaartse lay-up, maar mist compleet. Aansluitend gooit Bouwknecht zijn 5e driepunter in het netje en de Maaspoort ontploft bij de stand van 65-58. Heel even werd het nog spannend, 66-63, maar New Heroes trekt de wedstrijd over de streep en kan met 73-65 weer 2 punten bijschrijven op de ranglijst.

 

Deel deze pagina

tags

2018, winst, Donar Groningen

Stay in touch with us!